Skoda Superb 1.4 TSI Comfort (2009)

Skoda Superb
Skoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda Superb

UitvoeringSuperb 1.4 TSI Comfort
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2009

Superb Comfort 1.4 Tsi

De Superb is onze gezins auto daar ik geen bijtelling wenst te betalen voor mijn dure Mercedes C van de zaak!

Ik ben vol lof over deze auto.Vergeleken bij onze eerdere auto uit de VAG groep, een Seat Altea XL 1.8 Tsi is de Skoda 1.4 Tsi beduidend stiller, comfortabeler, en zuiniger.Toerental bij 120 km in zesde versnelling is ca. 2750 toeren!

In eerste instantie was ik bang dat de 1.4 Tsi te licht zou voor deze ruime auto, maar het valt mij erg mee. Het is geen strepen trekker maar hij is vlot genoeg en rijdt erg soepel, hij heeft zijn maximum koppel reeds bij 1500 toeren en 200 Nm is zeker niet ondermaats!

Wat de gekozen materialen betreft, deze zijn erg degelijk en mooi, zelfs van hoger kwaliteitsnivo dan in de Seat en doen zeker niet onder voor de materiaalkeuzes in de veel duurdere Passats en Audi's.

Verbruik van de auto is redelijk tot goed, relatief korte ritten van ca. 12/15 km. per rit levert verbruik op van ca. 8 liter/100 km. Ook bij relatief korte ritten en rekening houdend met de rechter voet is 7,2 liter /100 km haalbaar!

Aan ruimte geen gebrek, zitmeubilair van prima kwaliteit en comfortabel met veel zijdelingse steun! Twindoor concept is geweldig en erg handig voor vervoeren van lange of moeilijk hanteerbare voorwerpen.

Enig minpunt tot nu toe is gemis van de achteruitwisser en beperkt zicht door de relatief kleine achteruit, dit opgelost door parkeersensoren achter.

Kortom, wij zijn tevreden Skoda rijders en ik adviseer de Skoda dealer ten zeerste om de 1.4 Tsi als demo in te zetten om de potentiële Superb rijder te overtuigen, je hebt dan voor € 26.000,00 een veel ruimere en comfortabelere auto dan bij menig ander merk!