Skoda Rapid Spaceback Style Edition (2015)

UitvoeringRapid Spaceback Style Edition
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2015

Ruimtewonder

• 126 km

Sinds 15-05-2015 ben ik in het bezit van een Skoda Rapid Spaceback Style Edition 105PK.

Aanleiding
Aangezien ik niet meer in aanmerking kwam voor een leaseauto was ik op zoek naar een andere oplossing. In mijn zoektocht heb ik de volgende criteria gebruikt:
* Ruim genoeg voor een gezin (4 pers.)
* Een ruime kofferback te hebben.
* Zuinig om te gaan met brandstof
* Betaalbaar < € 20.000

Zoektocht
Mijn zoektocht heeft zich beperkt tot proefrijden in Peugeot 20(0)8, Mazda 3, Skoda Rapid Spaceback. Ervaringen:
* De Mazda hoogwaardig, prachtig interieur en exterieur, uitstekende wegligging, alleen prijzig en snel duurder dan 20K. Proef in 2.0L echter een instapper 1.5L viel voor mij af.
* De Peugeot 8 weken als huurauto gebruikt (nieuwe auto ca. 2000km op te teller), het kunststof kon mij niet bekoren. In eerste instantie ziet het er leuk uit alleen het hoogglans plastic met zilveren accenten leidt mij af, het reflecteert en is vingerafdruk gevoelig, verder viel mij de niet nauwkeurige bediening op, schakelen, hendels, draaiknoppen, het dashbord rammelt, voor mij persoonlijk geen match.
* Skoda Rapid Spaceback 86 pk, sober/gedateerd en eenvoudig interieur (VW componenten uit vroegere series), het gebruike plastic is hard maar acceptabel. Hendels aan t stuur voelen stevig, schakelt secuur, het viel mij op hoe vlot deze motor is.

Keuze
Passend binnen mijn criteria overall gezien gekozen voor de 105 pk. Met het stylepakket in een witte kleur een leuke verschijning.

Eerste langere ervaringen wordt vervolgd.....+ foto's......