Skoda Octavia Combi 2.0 16V FSI Business Edition (2007)

Uitvoering | Octavia Combi 2.0 16V FSI Business Edition |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Na 24.000 probleemloze KM’s in de Skoda Octavia kan ik alleen maar zeggen: Chapeau!
Ervaringen zijn tot op heden erg goed. Veel ruimte, degelijke afwerking en een superieure motor in combinatie met een zeer goed schakelende automaat. Echt het VW gevoel.
Auto biedt veel waar voor z’n geld al koop je voor ruim 32 mille bij de A merken ook een aardige auto. Maar Skoda stelt erg veel tegenover. Ruimte, luxe, vermogen en kwaliteit. Ik krijg iedere keer weer verbaasde blikken als men nader kennis maakt met de Octavia. De business edition biedt veel gemak. Xenon licht, PDC voor- en achter etc. Ik heb tevens gekozen voor de VDO dayton navigatie. Tot op heden zonder problemen. Het TMC systeem werkt zeer goed en waarschuwt voor files, snelheidsovertredingen etc.
Tot op heden nauwelijks problemen. Alleen schakelt de PDC niet automatisch uit wanneer ik een aanhangwagen aankoppel. Dit wordt echter door de dealer verholpen.
Gemiddeld verbruik begint af te nemen na de inrijdperiode. Momenteel gemiddeld 1:11,5 bij een gemiddelde tot sportieve rijstijl.
Eerlijkheid gebied wel te zeggen dat het Skoda interieur een beetje saai is. Degelijke materialen, logische indelingen maar wel echt het duitse gevoel van een paar jaar terug. Niet bijzonder boeiend vormggeven t.o.v. nieuwere modellen van bijvoorbeeld Ford of de Franse merken.
Geen behalve kleine aanrijdingsschade.
Onderhoudsinterval geeft nog geen signaal na 24.000 KM dankzij de longlife motor verwacht ik de eerste onderhoudsbeurt pas rond de 30.000 KM.
Het blijft een dijk van een auto
Volgens week weer naar Oostenrijk, op naar de sneeuw van ISCHL. De Octavia heeft net een 60.000 km beurt achter de rug. En weer één met glans. 0 problemen. Momenteel rij ik met 16'' 10 spaaks velgen van een Audi A4 vanwege de winterbanden. Een fraai gezicht.
De Octavia blijft mij verrassen. Veel kwaliteit en afgelopen zomer tijdens de reis naar Millau ook weer 1.200 heerlijke en probleemloze km's vol trekkracht uit de 150 pk FSI motor. Gekoppeld aan de zestraps automaat konden we met aanhangwagen comfortabel cruisen. Tegen de hellingen van 8% ging de volle combinatie probleemloos naar boven. Door op de cruisecontrol 135 km p/u aan te houden liep het verbruik wel behoorlijk op. Normaliter haal ik ca. 9.0 ltr./100 km tijdens de vakantierit met volle bepakking en aanhanger werd dit ca. 9.6 ltr. / 100 km.
Verder geen problemen.
Nog steeds geen noemenswaardige problemen
Er staan weer 20.000 km bij. Na het eerste seizoen winterbanden maar eens voorbanden gewisseld. Winterbanden zitten om velgen van Audi A4 10 spaak. Qua steek past het maar spoorbreedte neemt toe en boet daardoor in op wegligging en comfort.
Zomer 2009 Toscane. Ruim 4.000 km in 2 weken gereden maar zonder problemen door staan. Auto maakt verwachting meer dan waar.
Interieur begint wel wat kraakjes te vertonen maar dit is minimaal. Wellicht ben ik gewoon een zeur op dit punt.
Nog ca. 10.000 km en dan eerste! grote beurt. Ben benieuwd!
Laatste loodjes
Onlangs naar Zuid Frankrijk geweest voor de 4e zomervakantie met de Octavia. Waarschijnlijk de laatste aangezien hij begin 2011 wordt vervangen. De teller liep hierbij over de 106.000 km heen en dit waren grotendeels probleemloze kilometers. De Octavia doet wat hij moet doen. Ruimte en comfort gecombineerd met een probleemloze motor en dito automaat.
Tussentijds geen bijzondere reparaties gehad echter tijdens de vakantierit bleek de cruise control wat onstabiel. Soms doet hij het wel en soms doet hij het niet. Op het Skoda forum reeds gelezen dat dit een veel voorkomende kwaal is. Verder rammelt het kampje van de regensensor wat een trillend (lees hinderlijk) geluid is.