Skoda Octavia Combi 1.6 TDI GreenLine Businessline (2010)
| Uitvoering | Octavia Combi 1.6 TDI GreenLine Businessline |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2010 |
| Jaar van aanschaf | 2010 |
| KM-stand laatst | 30.000 km |
Het wachten waard
Ik poste al eerder een review over deze auto, maar wilde de foto vervangen. Dat lukte me niet zonder de review te verwijderen, vandaar hier een nieuwe.
Na 3 maanden wachten was het zover, ik kon m'n nieuwe Skoda Octavia in ontvangst nemen. En na de eerste indrukken ben ik zeer tevreden.
Ik heb bij het bestellen getwijfeld tussen (naast de Skoda) een VW Passat en Golf Variant Bluemotion, Renault Megane Estate en Volvo V50. Allemaal mooie auto's, de Skoda won vanwege de goede prijs-/kwaliteitverhouding. Het is in feite een VW voor minder geld. En sinds de facelift vind ik 'm nog mooi ook.
De Skoda (Anthracite Grey) is redelijk rijk uitgerust: ESP, Sunset, verwarmbare voorstoelen, elektrische ramen achter, Zenith 17"velgen, zilveren dakrailing, Columbus navi + mObridge bluetooth, afneembare trekhaak, en nog wat kleine aankledingen (dorpellijsten, chroomstripjes, matten etc.).
Wat mij opvalt in positieve zin is de goede, duidelijke en logische bediening van de instrumenten, het mooie geluid, de functionaliteit van de Columbus in combi met mObridge (ideaal) en het strakke degelijke weggedrag. De auto is niet heel rap, maar voor mij voldoende. Comfort gaat bij mij boven de pk's. En dat lijkt goed gelukt. Veel van mijn collega's rijden Laguna of Passat, deze auto doet daar niet voor onder.
In negatieve zin valt mij op het behoorlijke rolgeluid van de wielen. Daarnaast is de regensensor nogal gevoelig. Hij zet de ruitenwissers wel erg fanatiek aan het werk bij een spatje regen.
Maar deze dingen verhinderen niet dat ik voor nu erg blij ben met deze auto. Ik zal updaten na wat meer ervaringen en kilometers.
Zeer tevreden
Na een week of twee ge-Skoda-t te hebben, ben ik zeer enthousiast geworden over deze auto. Ik ben een ware Octavia-ambassadeur onder mijn collega's en vrienden. Wat een kwaliteit voor dat geld!
Het zitcomfort is top. De bediening van navi, stoelverwarming, airco, etc. is heel natuurlijk en wordt duidelijk aangegeven op het grote Columbusscherm.
De harde schijf van de Columbus (18 Gb vrije ruimte) staat vol met de favoriete muziek van alle gezinsleden (van K3 via Led Zeppelin naar Stevie Wonder), geen geklooi met CD's, SD-kaartjes of iPod. Geluid is zowel achter als voor geweldig. En ben ik K3 even zat maar mijn dochter niet, dan verplaats ik het geluid simpel (en mooi weergegeven op het scherm) gemakkelijk even naar rechtsachter. Er kunnen ook dvd's worden afgespeeld, dat heb ik nog niet geprobeerd.
De Skoda trekt vlot op. Die 105 pk's nemen hun taak serieus. Het schakelgedrag is soepel. Het uitschakelen van de cruisecontrol via het knopje bovenop de richtingaanwijzer vind ik niet ideaal. Ik gebruik liever de koppeling, door die licht aan te tikken. Of gewoon de rem.
Volgende week gaan we een weekje de Ardennen in. Deze auto gaat zich in de heuvels met bijhorend bochtenwerk vast prima gedragen. Dan komt ook de enorme kofferruimte van pas.
Dit is m'n 4e nieuwe auto, na de Ford Focus Wagon, Honda Civic Hybride, Renault Scenic is de Skoda een behoorlijk niveau omhoog.
Zonder problemen
Ik ben sinds half oktober nog geen enkel probleem met deze auto tegengekomen. Alle lampjes werken nog. En het litertje motorolie dat ik meekreeg bij aflevering is nog onaangeroerd, want het oliepeil is op orde gebleven.
Ja, nog steeds tevreden dus. Een comfortabele en vanwege de ruimte zeer praktische auto voor werk en gezin.
De auto is aan z'n eerste beurt toe, dus ik kan nu ook de servicekwaliteit van de dealer gaan checken.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Skoda Octavia Combi 1.8 TSI Laurin & Klement 2011 | Schuif Kantel Dak | Elektrische Memory Stoelen | Stuurwiel Bediening | Cruise Control | Trekhaak | Navigatie | Boekjes | 2 Sleutels | Lichtmetalen Velgen
- 2011

Skoda Octavia Combi 1.4 TSI Ambition
- 2009

Skoda Octavia Combi 1.4 TSI Greentech Ambition Businessline/NAVI/AIRCO/NETTE STAAT!!
- 2013