Skoda Octavia Combi 1.6 100pk LX (1999)
| Uitvoering | Octavia Combi 1.6 100pk LX |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 1999 |
| Jaar van aanschaf | 2003 |
| KM-stand bij aanschaf | 106.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Omdat onze Golf steeds meer kleine mankementen begon te vertonen (nb. had 265.0000 op de teller inmiddels) wilden we een andere station hebben. Je moet toch wat met 3 kinderen. Redelijk wat auto´s bekeken, maar kwamen toch steeds weer terug op de Octavia Combi. Na een proefrit was de keuze inderdaad snel gemaakt. En zoals elke auto heeft ook deze wat min puntjes, zo vind ik dat het dashboard kastje te veel beenruimte kost, eronder is ruimte zat, maar ik kom met mijn knieën net tegen de onderkant. De 100 pk 1.6/16v motor heeft mij verbaasd op vakantie, zelfs in afgeladen toestand probleemloos de bergen in en vlot versnellen.
Tijdens de proefrit bleken de ruitenwissers een eigen leven te leiden, op de intervalstand stopte ze willekeurig en meerdere slagen waren ook regel. Dat is nu verholpen, al komt het een enkele keer nog wel voor dat de enkele slag in het begin er 3 maakt. De LPG/G3 installatie geeft wat problemen, loopt in het begin onregelmatig, maar eenmaal op temparatuur is dit weg. Het omschakelpunt van benzine naar gas heb ik op 2.500RPM laten zetten, dus dat betekent zeer rustig rijden ´s ochtends! Bij extreme warmte is het 1x voorgekomen dat de motor ging inhouden bij 4.100RPM, een kennis van mij met een Astra heeft dit idem gehad. Een typisch g3 probleem? Het verbruik variëert van 1:7.8 tot 1:11 .