Skoda Octavia Combi 1.0 TSI 115pk Greentech Style Business (2017) #2

Skoda Octavia Combi
Skoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia faceliftSkoda Octavia faceliftSkoda Octavia faceliftSkoda Octavia faceliftSkoda Octavia faceliftSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda Octavia CombiSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda Octavia

UitvoeringOctavia Combi 1.0 TSI 115pk Greentech Style Business
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2017
Jaar van aanschaf2023

Ruim tevreden

Ruim uitgeruste Octavia geïmporteerd uit België. Absoluut tevreden met deze aanschaf.

Kilometer gereden: ca 18.000, ca 1,2 jaar.

Doeleinde: Gezinsauto & ook zeer geschikt voor de vakantie met dakkoffer. Geen auto in deze klasse met zo ongelofelijk veel been- en laadruimte.

Betrouwbaarheid: tot nu toe geen problemen gehad.
-DSG droogkoppel rijdt prima, prettig met handmatig doorschakeling (standaard volgens mij, maar wel handig met afremmen op motor).
-Buitenspiegels inklapbaar is leuk maar ze tikken bij het in- en uitklappen. Deze functie uitgezet.
-verbruik boardcomputer rekent zichzelf altijd 1l per 100km zuiniger uit.
- verder prima tevreden & werkenend

Onderhoud: het bekend onderhoud van een oud lease en auto via een handelaar. Auto’s worden rijklaar afgeleverd maar als een slager zijn eigen vlees keurt …. Toe maar.

Verbruik: Als je van een Fabia 1.2 TDI (1 op 21) afkomt is het even slikken aan de pomp. Zie verbruiksmonitor.
-Een tank met veel snelweg en zuinig rijgedrag (ca 100 km/pu) kom ik uit op 1 op 17.
- Meer stadsverkeer tegen de 1 op 16.
- Winter 1 op 15.
-Vakantie vol bepakt met dakkoffer en 130km p/u ca 1 op 14/15.
Al in al niet ontevreden over het verbruik van een auto van dit formaat.

Tips voor Octavia zoekers:
Dit voertuig is een 1.0. Qua vermogen wat mij betreft prima. Volle bepakking kan het zeer goed hebben, ruim voldoende kracht in de bergen. 2 nadelen: (1) als je fijngevoelig ben voel je wanneer de motor koud is ongelijkmatige trilling in de cabine. Dit schijnt te komen door de 3cilinder. (2) de koude motor rammelt even na het starten en bij optrekken. Wanneer de motor warm is gaat dit over. Dit schijnt inherent te zijn aan de motor. Overigens merk je hier niets van tijdens het rijden. Ik zou deze auto er niet voor inruilen maar als ik de keuze had voor een 1.6 4 cilinder had ik het gedaan. Deze motor schijnt iets gelijkmatig (en rustiger?) te lopen.

Zou ik m weer kopen?
Ik heb 3 maanden gezocht naar een passend voertuig en kwam op deze uit. We hebben ook proefritten gedaan in Ford Focus, Toyota Auris en VW Golf maar voor ons tipte die allemaal niet aan de prijs/kwaliteit van de Octavia. Als ik weer een auto moest kopen zou ik direct voor een Octavia gaan.

Vragen zijn welkom.