Skoda Kamiq 1.0 TSI 110pk Greentech Sport Business (2023) #3

Skoda Kamiq
Skoda KamiqSkoda KamiqSkoda KamiqSkoda KamiqSkoda KamiqSkoda KamiqSkoda KamiqSkoda KamiqSkoda KamiqSkoda KamiqSkoda KamiqSkoda KamiqSkoda KamiqSkoda KamiqSkoda KamiqSkoda KamiqSkoda KamiqSkoda KamiqSkoda KamiqSkoda KamiqSkoda KamiqSkoda KamiqSkoda KamiqSkoda KamiqSkoda KamiqSkoda Kamiq

UitvoeringKamiq 1.0 TSI 110pk Greentech Sport Business
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2023
Jaar van aanschaf2024

Fijne betrouwbare auto

Na vaak reviews gelezen te hebben, vind ik het wel eens tijd om er zelf een te plaatsen.
Jarenlang skoda gereden, felicia (2e hands), 1e generatie fabia station, 2e generatie fabia station.(beide nieuw)
Tussendoor een automaat gekocht, Honda Jazz, mijn vrouw kon alleen niet wennen aan de CVT, daarom eind vorig jaar gaan zoeken naar een recente Kamiq met automaat.
Uiteindelijk een gevonden, import uit Spanje, 2023, 13500km op de teller, de 1.0 TSI met automaat (dubbele koppeling), rood, panorama dak, 18 inch wielen, sportstoelen, sleutelloos entree, startknop, achteruitrij camera
Gekocht bij de dealer met officiële onderhoudsbeurt en fabrieksgarantie.
Kreeg een passende inruil voor de Honda, iedereen blij.
Huidige tellerstand is 25000, vorige maand teruggekomen van een rondrit Scandinavië van zo'n 6000 km.
De auto bevalt nog erg goed, op de stoelen is het goed uit te houden, prima in te stellen evenals het stuur, meer dan voldoende ruimte zowel voorin als achterin, de koffer is voor ons groot genoeg.
De automatische verlichting is erg fijn evenals het starten met de startknop i.p.v. een sleutel.
Voor de carplay zijn twee usb C poorten beschikbaar, is aldoor gefriemel met snoertjes dus heb ik er een draadloos kastje van nog geen drie tientjes ingezet om uit te proberen, ik moet zeggen werkt perfect, instappen, starten, gordel om en ondertussen start de carplay snel op, navigeren met de apps van je telefoon (telefoon in je zak) via het scherm in de auto, Spotify etc. (met lange ritten gebruikt de navigatie redelijk wat stroom, dan plug ik een oplaadkabel aan de passagiers usb C achterin)
Minder vind ik dat de cruise control op de richtingaanwijzer stengel bediend moet worden, ik was in de Honda stuurbediening gewend met knoppen, veel praktischer.
Wat betreft benzine gebruik, ik hou het niet echt bij maar hij lijkt zo'n 5,6 à 6 liter per 100 km te gebruiken, afhankelijk van de rijstijl uiteraard.
Leuk is om te zien dat na het voltanken de actieradius weergave dan naar 930km gaat (50liter tank)
De automaat werkt heel goed, reageert prima op het gas, accelereert lekker vlot alleen met rijden in de heuvels van Finland en in de bergen van Noorwegen zet ik de rij-instelling op sportstand omdat dan het toerental dan wat hoger gehouden wordt, de auto dus niet te vroeg opschakelt en vervolgens met een te laag toerental in een te hoge versnelling rijdt, dat vindt zo'n 1.0 driecilinder volgens mij niet heel erg fijn.
Door de 18 inch banden is afhankelijk van het wegdek, op snelheid wel aardig wat bandengeruis te horen.
Olie gebruik is tot nu toe minimaal.
Kortom, de Kamiq bevalt prima en het panoramadak vind ik erg prettig, blijft lekker licht in de auto en als de zon schijnt kan het gordijn dicht tegen de warmte.

PRIVATE LEASE Skoda Kamiq