Skoda Kamiq 1.0 TSI 110pk Greentech Business Edition (2020)
Uitvoering | Kamiq 1.0 TSI 110pk Greentech Business Edition |
Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2020 |
Jaar van aanschaf | 2022 |
Niet de frivoolste…
Na 4 jaar in mijn oranje metallic Arona Xcellence Launch Edition met DSG gereden te hebben ontdekte ik per toeval de riantere ruimte op met name de achterbank in deze zwarte demo-Skoda bij mijn dealer. Met 4000 km. op de teller en lang nadenken (in kan niet wennen aan z’n snoet en het kost altijd weer geld…) toch de knoop doorgehakt. Ondanks de vele overeenkomsten zoals motor, DSG (iets minder alert dan de Arona) de ergonomie etc. rijdt deze Kamiq een stuk relaxter. Stiller, vaster in de bochten en dus comfortabeler. Zijn sportieve voorstoelen met lendensteun zitten fantastisch! De Skoda heeft net ietsje meer handigheden dan onze Arona. De onmiskenbare paraplu in het portier, zowaar 4 handgrepen boven de portieren en meer opbergmogelijkheden. Het optionele glazen dak maakt deze wagen nog ruimtelijker. Tot op heden kent deze wagen maar een heel vervelend manco: het rechtopstaande touchscreen op het dashboard met enkele vitale bedieningsfuncties blijft regelmatig ‘dood’ na het starten en flitst na minuten rijden pas weer aan. Diverse garagebezoeken en updates hebben nog niet mogen baten. (23-02-‘22) Een onbegrijpelijk hardnekkig, irritant en gelukkig nog enige minpunt van een verder fijne reiswagen!
- Betrouwbaarheid3
- Prestaties4