Skoda Citigo E iV Style (2020) #4

Skoda Citigo E iV Style (2020)

UitvoeringCitigo E iV Style
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2020

Comfortabel reizen

Toen mijn vrouw en ik ervoor kozen dankzij een financiële meevaller een elektrisch voortgedreven auto te kopen, kwamen we vanwege de mogelijke subsidie voor tweedehands ev’s bij een Skoda CitigoE iv uit. Wij wilden in opvolging van onze Peugeot 108 opnieuw een kleine auto. Uiteindelijk vonden bij Van Mossel in Brabant de auto die we zochten met ruim 8000 kilometers op de klok. Een demonstratiemodel. Hij zag er als nieuw uit en we moesten er ook bijna de nieuwprijs voor betalen.
Nu vijf jaar en ruim 33.000 km later kunnen we alleen maar concluderen dat we heel tevreden zijn. Elektrisch rijden is prettig zonder schakelen. De Citigo is comfortabel en ondanks zijn formaat een volwassen auto die prettig rijdt, vlot als het nodig is en die verder geruisloos zijn weggaat. Het enige dat mij stoort is de plaats van de schakelaar voor de verlichting bij mijn linkerknie. Daar kan je niet even snel een blik op werpen. En alhoewel de verlichting op automatisch staat, blijft dit lastig. We hebben nog geen pech of reparaties gehad, er zijn alleen wat filters vervangen. Omdat we bij aankoop vijf jaar gratis onderhoud kregen, hebben we daarvoor geen grote kosten gemaakt. Bij onze laatste beurt hebben we de airco laten reinigen en onderhouden zoals voorgeschreven na vijf jaar gebruik. De service bij de dealer is Haarlem is uitstekend.
Het enige verschil met een benzineauto is de actieradius, in de zomer circa 260 km, in de winter 160. Ons exacte verbruik (circa 16 kWh per 100 km gemiddeld) is terug te vinden op de website van Autoweek.