Skoda Citigo E iV Ambition (2020) #3

Skoda Citigo E iV
Skoda Citigo E iVSkoda Citigo E iVSkoda Citigo E iVSkoda Citigo E iVSkoda Citigo E iVSkoda Citigo E iVSkoda Citigo E iVSkoda Citigo E iVSkoda Citigo E iVSkoda Citigo E iVSkoda Citigo E iVSkoda Citigo E iVSkoda Citigo E iVSkoda Citigo E iVSkoda Citigo E iVSkoda Citigo E iVSkoda Citigo E iVSkoda Citigo E iVSkoda Citigo E iVSkoda Citigo E iVSkoda Citigo E iVSkoda Citigo E iVSkoda Citigo E iVSkoda Citigo E iVSkoda Citigo E iVSkoda Citigo E iVSkoda Citigo E iV

UitvoeringCitigo E iV Ambition
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2020

Geen airco of verwarming aan.

Mijn eerste elektrische auto en hij bevalt uitstekend.
Deze Skoda Citigo is net als alle andere modellen uit de VAG groep een betrouwbare en fijne auto om in te rijden.
Op wat kleine piepjes en kraakjes na is op de auto niets aan te merken.
Ik rij hoofdzakelijk kleine stukjes in en om de stad voor boodschappen maar ik heb de auto ook meegehad op vakantie (dat laatste is een heel ander verhaal).
Het is voor mij een sport geworden om zuinig te rijden.
Omdat ik kleine stukjes rij zet ik de auto altijd op o.
Dit betelend zomers geen airco en in de winter geen verwarming aan (ik weet het, velen verklaren mij voor gek).
omdat ik niet geloof wat men allemaal schrijft over het verbruik wil ik het zelf allemaal meemaken.
Mijn voornemen is om vanaf 2022 ECo++ niet meer te gebruiken en vanaf die datum de airco en verwarming gewoon hun werk te laten doen.
Ben benieuwd wat het verbruik dan is/ word.
De komende tijd zal ik het verbruik over 2021 verder invullen (heb alles wel in de computer staan).

Word vervolgt, Chris.

Kleine toevoeging

@Hennny,
Ik heb ook de verbruiksmonitor ingevuld en daarin is precies te zien wat het verbruik is.
12kWh is ongeveer het zuinigste dat ik gereden heb (zomers bij 30 graden) en 26kWh is het hoogste verbruik (in de winter bij -8), gemiddeld heb ik tot nu toe 15.53kWh/100km verbruikt.
Volgens fabrieksopgave zou je theoretisch 265km op één lading moeten kunnen halen maar dan moeten de zon en de maan wel erg hun best doen en meewerken.
Denk dat ik één keer goed 240km heb gehaald (zie verbruiksmonitor).
Zoals ik schreef rij ik in de stand ECO+ (geen verwarming of Airco) en hoofdzakelijk in en rond de stad (stukken van maximaal 8km). op jaarbasis rij ik zo'n 10.000km.
Via Marktplaats heb ik een 3-fasen lader gekocht en geïnstalleerd en 99% van de laadbeurten laat ik de auto thuis binnen een kleine vijf uurtjes op tot vol (met 7.2kWh).

De auto rijd op zich als iedere andere (normale benzine) auto, aan het geluid (dat er op lage snelheden niet is) raak je snel gewend.
In principe hoor je alleen het geluid van de banden en de wind.
Door het hogere gewicht van de auto vind ik hem wel comfortabel en soepel over verkeersdrempels enzovoort gaan.
Voor mij is een auto een vervoersmiddel, hij brengt me (hopelijk) probleemloos van A naar B.
Voorheen reed ik diverse Audi A6 (ook Quattro's), het kon me niet groot en snel genoeg zijn maar de leeftijd speelt nu een rol en ik rij VEEL minder kilometers dan voorheen.

Voor de toekomst ben ik vooral benieuwd naar het verbruik als ik ECO+ niet meer ga gebruiken en ik er in de winter lekker warmpjes bij zit (in de auto).
Ben zelf bang dat het verbruik bij echte koude omstandigheden boven de 30kWh uit komt, we zullen het meemaken.

@Niet arm,
Leuk te lezen dat je zo enthousiast bent over de auto en hoop dat je dat in de toekomst ook blijft.
Zelf rij ik nu een 15 maand met veel plezier en zonder problemen rond in mijn Citigo.

Met vriendelijke Groeten, Chris.

9,5