Seat Toledo 2.3 V5 Sport (2003)

Uitvoering | Toledo 2.3 V5 Sport |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Nu ik op het punt sta mijn Seat Toledo in te ruilen, wil ik graag mijn ervaringen met deze auto kwijt. Vóór het uitkomen van het nieuwe model was ik van plan een nieuwe Toledo te kopen. Vanaf het moment dat ik de nieuwe Toledo zag, was me echter duidelijk dat ik van merk ging veranderen. Wat een afknapper!!
Dit neemt niet weg dat ik de Toledo V5 die ik in 2003 nieuw gekocht heb, en nog een paar dagen heb, een geweldige auto vond en vind.
Naast betrouwbaar, degelijk en mooi is de auto snel, soepel en krachtig. Met 170 pk onder de motorkap gebeurt er iets als je gas geeft en blijf je tegelijk ook het nodige comfort voelen.
Daarnaast heeft de auto -verlaagd in het zwart en met 17 inch velgen- een uitstraling die mij altijd heeft aangesproken.
Het is een prima combinatie van snelheid, degelijkheid en betaalbaarheid.
Toch ga ik na ruim 2 jaar Toledo V5 nu naar een Saab 9-3 sport sedan 2.0t Vector. Niet omdat ik zo graag naar een ander merk ga. (Het wisselen van merk heeft ook dit keer weer teveel gekost). Wel omdat zo’n Saab gewoonweg de looks heeft waar de nieuwe Toledo alleen maar van kan dromen.
Problemen met deze Seat heb ik niet gehad. Het enige dat me is tegengevallen is dat ik er na anderhalf jaar nieuwe banden op heb moeten leggen. Volgens de dealer had dat echter meer mijn met rijstijl te maken dan met de kwaliteit van de banden (Conti 225/45R17.) Hoewel ik graag doorrij, ben ik het daar niet helemaal mee eens.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee