Seat Toledo 2.0i Magnus Luxe (1998)
Uitvoering | Toledo 2.0i Magnus Luxe |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 1999 |
Gekozen voor deze auto omdat hij, veel ruimte bij een relatief laag gewicht biedt voor een redelijke prijs. Deze uitvoering gekozen in verband de uitvoering als 5-deurs (de nieuwe was een sedan = minder praktisch), de uitrusting (o.a. airco) en de goede stoelen.
Ondanks forse motor (2-liter) bij nette prestaties toch een heel netjes verbruik. Ruim 1 op 10 op LPG. Na het vervangen van de verdamper werd het verbruik 1 op 11.
Helaas ziet het ernaar uit dat we toch naar een andere auto gaan kijken. Er is 3e kind op komst dus de ruimte op de achterbank wordt een probleem.
Verder begint de auto aan de balken zichzelf te recycelen (roesten)
De kogel is door de kerk. De Toledo gaat ons verlaten. Zal wel wennen zijn na meer dan 10 jaar met dezelfde auto gereden te hebben. De vervanger wordt een Skoda Octavia Combi TDI. Zal hiervoor ook een review bij gaan houden.
Bij de proefrit met de Octavia me er weer over verbaasd over hoeveel nuttige ruimte er in de Toledo zit.
- Brandstofpomp (2 weken op moeten wachten).
- Verdeler voor LPG-systeem.
- 180.000 Cylinderkoprevisie.
- 186.000 Einddemper
- 203.000 ontstekingsmodule
- 218.000 thermostaat (bleef open staan)
- 234.000 achterschokbrekers, multiriem, remslangen voor
- 240.000 Accu
- 285.500 Tussendemper
- 320.000 Einddemper + verdamper
- 339.400 Wiellagers achter (met remschijven e.d.) Stuurstang en
veel klein spul zoals slangen e.d.
- 385.000 Stuk uitlaat, motorsteun en veel andere zaken.
Afscheid
Na ruim 10 jaar tevreden te hebben rondgereden hebben we afscheid genomen van deze auto. Er zaten zoveel (allemaal relatief kleine) zaken aan te komen dat het economisch niet meer verantwoord was om te blijven rijden met deze auto. Wat hierin ook meespeelde was dat er nog een kind op komst was en dat 3 kinderen op de achterbank van de toledo eigenlijk niet paste.
De opvolger is een Skoda Octavia 1.9 TDI Combi uit 2005. Hiervan zal ik ook een review gaan bijhouden.
Hij heeft een nieuw 'baasje'
Via de site van de RDW zag ik dat mij 'oude' beestje weer een nieuw baasje heeft per 9 juni 2010. Ik hoop dat hij / zij er veel plezier van zal hebben.