Seat Toledo 1.6 16V Stella (2001)
Uitvoering | Toledo 1.6 16V Stella |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Deze wagen rijdt op LPG (G3), waarbij het prijsverschil met benzine het grootste voordeel is. Verder is er geen merkbaar verschil in trekkracht tussen het rijden op gas of op benzine. Het gemiddelde verbruik op gas is 1 liter op 11,3 km (stad en snelweg).
Ik heb reeds meerdere malen complimenten gekregen over deze auto (ook aan de pomp, door wildvreemden).
Tot nu toe heb ik twee nadelen aan deze overigens voortreffelijke auto kunnen ontdekken, en wel
- de vijfde versnelling loopt van 50 tot 195 kilometer per uur, waardoor er mijns inziens een hoger benzine verbruik is dan zou kunnen.
- de kofferruimte opening is te klein ten opzichte van de enorme ruimte die er is, waardoor er geen grote dingen in kunnen.
Tot nu toe heb ik twee maal een defecte bobine gehad (er zitten er vier in; één per cilinder), die beide keren onder garantie vervangen zijn. De laatste keer (op een zaterdag) was er geen op voorraad in het magazijn en heeft men uit een showroomwagen een bobine gedemonteerd, om mij toch ten dienste te kunnen zijn.
Ik heb verder gedurende de 35000 km die ik met deze wagen gereden heb geen enkel probleem ondervonden.
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties4