Seat Leon Sportstourer 1.5 eTSI 150pk FR Launch Edition (2020)

Seat Leon Sportstourer
Seat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon Sportstourer

UitvoeringLeon Sportstourer 1.5 eTSI 150pk FR Launch Edition
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2020

Laat je niet misleiden

Ik wil graag met jullie delen waarom mijn titel van deze review de omschrijving heeft: 'laat je niet misleiden'.
Dit is zowel in positieve zin als in negatieve zin.

Laat ik eerst beginnen met de vraag. Waarom ik gekozen heb voor deze auto.
3 jaar geleden heb ik mijn sportieve mazda 3 verkocht voor een SEAT Arona FR 1.0. Ik heb toen kennis gemaakt met het merk seat.
Deze zomer heb ik kennis gemaakt met de nieuwe seat leon.
Wat mij direct aansprak was het uiterlijk en de voormij luxe toefjes die ik hqd gemist op mn Arona.
Tijdens de proefrit gemerkt dat de wegligging goed was voor snel op te kunnen trekken en voor lange ritjes.
Na de proefrit was ik verkocht.

Ik heb de auto besteld bij mijn dealer, maar de levering is niet helemaal goed gegaan door productie problemen.
Mijn eigen samengestelde auto zou pas in maart leverbaar zijn wegens problemen.
Toch hadden ze voor 90% dezelde auto voor mij klaar staan. Ik mis alleen stoelverwarming en speakers van beats. Maar dat vondt ik verder geen probleem.
Verder heeft mijn auto alle opties die je kon bestellen.

Ik heb gekozen voor de soul red kleur.
Eigenlijk de rode kleur hoe je hem overal ziet staan. Bijzondere keuze voor mij, maar ik had en heb het gevoel dat het perfect past met de uitstraling van de auto.

Interieur ziet er mooi uit.
De ambient lighr (kan je ook wel de rgb lijn noemen) ziet er strak uit en kan ingesteld worden in meerdere kleuren.
Ja ik ben zo'n gebruiker die dat met regelmaat doet.

Dan hoor je heel veel verhalen over het systeem. Het missen van knopjes etc.
Misschien wel het belangrijkste waarom je deE review leest.

Mis je fysieke knoppen ? Ja en nee.
Als je kijkt dan mis je een fysieke knop voor de airco. Maar serieus hoevaak verander jij je temperatuur in je auto ?
Tijdens het wegrijden alleen toch?
Er is gewoon een knop aanwezig voor snel vooverwarmen om je zicht vrij te maken.
Daarnaast is er geen fysieke volume knop. Serieus mensen ? Dat doe je toch al jaren via je stuur. Seat heeft daar een scrollwiel voor.

Je kan met 1 druk op je scherm zo naar navigatie, media, telefoon. De rest kom je toch vrijwel nooit in. Maar in de meeste reviews hoor je daar veel negatieviteit over.

Ja ik mis wel serieus 1 knop.
De knop voor drive profiel / rij modus.
Daarvoor moet je 3x klikken in het menu.
Maar ik moet ook eerlijk zijn dat ik 90% niks daaraan heb veranderd. Mijn vorige seat arona had deze optie namelijk ook.

Vandaar dus mijn titel. Laat je niet misleiden.
Ja er zijn opties in het infotainment systeem die beter haddrn gekund. Zijn met software updates zeker te verhelpen.
Maar denk eens na hoevaak je daarmee te maken hebt.
Het blijft een auto die je van A naar B brengt.
Ik ben tevreden over de uitstraling, prestaties voor zo'n stationwagon en daarom heb ik gekozen voor de seat leon

PRIVATE LEASE Seat Leon