Seat Leon 1.9 TDi 110pk Signo (2000)
| Uitvoering | Leon 1.9 TDi 110pk Signo |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2000 |
| Jaar van aanschaf | 2000 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Een auto die er niet alleen goed uitziet maar ook goed rijdt zowel bochten als slecht wegdek (A2 Amsterdam Utrecht). De turbo komt er heel lekker in bij de 1750 toeren.
In deze uitvoering zit alles erop en eraan.electrische ramen, verw. spiegels, goede stoelen, climatcontrol, centrale verg. noem het maar op. Behalve leuke wielen.
Mooi dashboard, radio op de goede hoogte, goede mogelijkheden om grote deur speakers in te bouwen.
Heb meteen andere radio, speakers en subwoofer erin laten plaatsten daar het geluid van de standaard speakers leuk lijkt bij de proefrit maar niet zuiver genoeg is. De gratis radio klinkt als een wekkerradio.
Zou eerst Golf nemen, maar die staat overal en de de dealers zijn zeer arrogant.
Na 12 mnd op 35.000km laten chippen en zit nu op +/-140 pk. Fenominaal, top ligt nu boven de 200, mega koppel waardoor je in de eerste versnelling niet voluit durft ivm levensduur van de banden en de straattegels.
Het verbuik neemt alleen toe indien je constant het gaspedaal op de bodem plaatst. Bij vlot rijden haal je 850km uit de tank. Bij extreem rijgedrag 750 km.
Nadelen
De ruimte achterin is krap evenals de Golf en de A3.
De ruitenwissers doen hun werk maar 1 maand goed.
Climatcontrol neemt veel vermogen in beslag.
Relatief hoge prijs voor dieselmotoren.
Dimlampen floepen om de 3mnd uit
Condens in de dimlichten (bekend)
Slechte rubber afwerking vooruitrubber steekt uit
Binnenste deurrubber zit niet goed vast.
Bij regen kans op water in de auto via de deur.
30000 km
Spontane ABS weigering in noodsituatie bij droog weer.
vermogen lage toeren weg
Ruitenwissers vervangen
66.000km Beurt
Cilinderkop
Nieuwe waterpomp
Ruitenwissers vervangen
Verwarming rechterspiegel
Auto trekt naar rechts nu nog steeds.
Deurrubbers vervormen waardoor de deur niet sluit.
Piepen en kraken (schijnt normaal te zijn bij VAG auto’s)
Auto heeft 3 weken bij de dealer gestaan doordat de auto niet wilde starten na montage nieuwe waterpomp.
(Update)
Bij 120K
Versleten nokkenas.
op weg naar een bruiloftsparty een rokende uitlaat,
hulpdienst nam de auto mee retour. Na gestaan hebben bij dealer Hilversum, dieselspecialisten en weet veel ik wat voor techneuten kreeg ik de auto na 5 weken!! retour. Helaas kon hij gelijk door naar dealer Almere die nog een onderdeeltje moest vervangen-> dit kon niet in een keer ivm garantie op vorige beurt etc.
Wat en gedoe was dat zeg. O ja het onderdeeltje was de luchtmassameter. De TDI rijders onder ons weten dat dit in 90% van de gevallen stuk gaat en dat je 30% vermogen kwijt bent (logisch).
Bij 180.000 Beurt. op 1-4-2004
De lijst met problemen werd 19 punten lang:
Scheeftrekken tijdens remmen
Langere remweg
ABS weigeringen
Trillend stuur tijdens remmen,
Motorvermogen opnieuw weg (kwijt?)tov vervangende TDI leons
Afnemende aircoprestaties
Wederom scheef naar rechts trekken (Op Michellin Pilot sport niks dan lof mbt deze banden)
Krakend interieur
etc..
De receptionist wilde de auto niet eens meer innemen ivm aflopend leasecontract. Wat nu een andere auto? Nee mijn werkgever vond dat ik eerst in een huurbakkie moet rijden: een Golf V trendline TDI met climatcontrol. -> prima auto maar het blijft een Golf.
Daarna een Mégane Coupé diesel gereden, ehm rijdt wel ok maar alleen bij 100km/u of meer, daaronder is het stuurbekrachtiging aan het slapen, de motor maakt kabaal indien hij meer loopt dan 65.000 km en meer van dat soort dingen. Dus die Mégane... daar ga ik niemand mee vermoeien.
Mijn volgende auto is een BMW 316i B&S op GAS geworden. GAS! jawel ik werd gek van dat tracktor geluid van de TDI’s.
Wat rijdt deze auto zalig, bochten, rechtuit, achteruit snel langzaam en vooral die stilte, ook bij 180 km/u.
mijn versie is donkerblauw met 18’ M3 velgen op michelin pilotsport 225 breed, chromen_ramen_rand laten plaaten en sportpakket genomen. De BMW myreview komt er snel aan. De Teller zit inmiddels op 36.000km na 7 mnd dus het gaat hard.
Nog wat nadelen van de Seat:
De dealer is niet op de hoogte van wat nu wel en niet kan,
Accesoires zijn er niet of nauwlijks.
Niet duidelijk wat op voorraad ligt bij de importeur, ook niet bij kleine dingen zoals deurrubbers.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker
PRIVATE LEASE Seat Leon

Met de eerste Leon was Seat op zijn best

Nick zat vroeger als kind in deze snelle Seat Leon van zijn pa, nu is het zijn trotse bezit

Seat Leon 1.8-20VT Topsport – 2003 – 484.475 km - Klokje rond

Praktijkervaring Seat Leon (2000-2006): definitieve doorbraak