Seat Leon 1.6 16V Stella (2001)
| Uitvoering | Leon 1.6 16V Stella |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2001 |
| Jaar van aanschaf | 2001 |
| KM-stand bij aanschaf | 15.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Na een jaar in een Mazda 323 1.5i te hebben gereden (echte opa & oma auto - tenminste de sedan uitvoering), heb ik eind 2001 een 3/4 jaar oude Seat Leon gekocht in zwart metallic met handmatige airco.
Over het algemeen ben ik tevreden met deze auto. De auto heeft goede rijeigenschappen, ligt goed op de weg ook op hogere snelheden. Ook de stoelen zitten perfect, mede dankzij de hoogte verstelling van zowel bestuurder- als passagierstoel. Ik heb het altijd een mooie auto gevonden, alhoewel ik moet zeggen dat ik ´m snel oud vind worden. Het oogt nu allemaal niet meer zo fris t.o.v. andere nieuwe modellen in dezelfde klasse. Klokkenwinkel is mooi in het donker.
Nadelen van de Leon? Die zijn er natuurlijk ook.
De middenarmsteun wil nog wel eens verzakken (lijkt bij alle Leons zo te zijn).
De motor is rumoerig; vanaf 135-140 wordt je er gék van.
Zicht rondom is matig.
1.6 motor is voor mij onvoldoende.
De volgende auto wordt een Ford Mondeo 2.0 first edition hatchback, is besteld, maar moet nog geleverd worden. Weer een flinke stap vooruit!
Enkele keer vocht in de voorlampen gehad - was niets aan te doen zei de dealer.
Achterruit sproeier is 3x defect geweest.
Airco stinkt vaak, zuurlijke geur.
Auto is erg vochtgevoelig, bij vochtig weer moet je eigenlijk altijd de airco aanzetten, anders beslaat alles.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker
PRIVATE LEASE Seat Leon

Met de eerste Leon was Seat op zijn best

Nick zat vroeger als kind in deze snelle Seat Leon van zijn pa, nu is het zijn trotse bezit

Seat Leon 1.8-20VT Topsport – 2003 – 484.475 km - Klokje rond

Praktijkervaring Seat Leon (2000-2006): definitieve doorbraak