Seat Ibiza ST 1.2 TSI Ecomotive Sport (2011)

| Uitvoering | Ibiza ST 1.2 TSI Ecomotive Sport |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2011 |
| Jaar van aanschaf | 2011 |
| KM-stand laatst | 3.000 km |
Seat ibiza st 1.2 tsi 135 pk(!)
Na met pijn in mijn hart mijn Altea (tdi FR 210 pk) te hebben ingeruild, ben ik de eigenaar geworden van een Seat Ibiza ST Sport Eco..etc., met 135 pk en een vijf-bak.
Da's wel een overgang: van een GTI-killer naar een vlotte station.
Ik ben helemaal wars van zuinige 3-cilindertjes diesel en alles wat daar op lijkt. Begrijp me goed, iedereen maakt hierin zijn eigen keuze, respect daarvoor, maar het is niet mijn ding. Rijplezier en pit, daar gaat het mij om.
Mijn vrouw en ik zijn nog de enigen die de auto berijden, de kids hebben eigen Seats, dus het werden te weinig kilometers om diesel te blijven rijden.
Puur en alleen omdat ik een goede inruilprijs bij de Seatdealer in Rotterdam kreeg, ben ik het merk trouw gebleven. Overigens bij een Seatdealer in de Alblasserwaard 10 jaar klant geweest (3 auto's gekocht), maar daar een schandalig lage inruilprijs voorgesteld gekregen voor mijn Altea. Scheelde ruim 3 duizend euries met Rotterdam!
Maar goed, ik heb de ST bij aanschaf gelijk laten tunen. Gebeurt met een simpel stekkerdoosje en de resultaten zijn ernaar. De 1e versnelling reageert normaal, maar daarna gaat het in 2 en 3 lekker van kiet. De 4 pakt ook goed op en de 5 maakt het gewoon af. De teller staat in no-time op de 160 km. Een prima score en ik ben erg tevreden. Voor een 1.2 tsi vind ik de prestaties dus 5-sterren waard. Het motorgeluid draagt daar zijn positieve steentje aan bij. Het enige wat wellicht jammer is, is dat je een 6e versnelling zou kunnen missen. Was ik gewend, maar deze ST is lekker stil, dus voor mij is de 5-bak wel ok.
Het verbuik staat momenteel gemiddeld op 6,8 l/100 km.
En verder? Gewoon een heerlijke rijdersauto, met veel ruimte en goede wegligging. Sportonderstel werkt naar behoren. Het dashbord heb ik opgeleukt met hier en daar pianolak omlijsting (dus niét met alukleur) en het staat chique!
Eigen foto's volgen zsm.
Ik zal opnieuw reviewen als ik de 10.000 km voorbij ben.