Seat Ibiza SC 1.2 Style (2011)

Seat Ibiza SC 1.2 Style (2011)

UitvoeringIbiza SC 1.2 Style
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

veel plezier van gehad

Mijn vorige auto moest de deur uit. Met veel plezier mee gereden maar om de auto alleen voor de deur te hebben staan was ik al 110 euro per maand lichter . En met minder geld in de knip ga je andere keuze's maken.
Dus de Outlander ( G3) moest plaatsmaken voor de ecomobiel , een drie cilinder diesel . En omdat het de eerste drie jaar wegenbelasting vrij was kon je met dit dieseltje veel rijden voor weinig. Dus dat was net wat...

Om na de Outlander toch niet helemaal kaal rond te rijden gekozen voor de 3 deurs style uitvoering met lederen bekleding en donker getinte achterramen. Later heb ik daar nog de 17 inch lichtmetalen velgen bijgekocht en wat kleine aanpassingen gedaan.
En ik heb veel plezier met de auto gehad. Het verbruik kwam niet in de buurt van de fabrieksopgave maar 1 op 18 kon je er makkelijk mee rijden.

Toch ook wel problemen met de auto gehad. Een terugroep actie voor de motorkap die open zou kunnen schieten. Het slot van de achterklep vervangen. Ook 2 keer een wiellager kapot en dat schijnt ook een bekend probleem te zijn. Dit alles viel buiten de garantie die 2 jaar was. En dit waren best dure reparaties. Ook het alom bekende EGR probleem. Ook dit is vervangen. Viel ook buiten de garantie maar is onder coulance behoorlijk goedkoper gerepareerd omdat de auto ook bij de dealer in onderhoud was.

De lederen bekleding van de stoel was ook kapot. Toen de auto rond de 100000 km had gelopen begon het leer echt slijtage plekken te vertonen en op sommige plekken zelfs gaten.

Om de achterbank plat te kunnen gooien voor meer ruimte moeten de zittingen van de achterbank er altijd uit. Dat is best lastig.

Bij de 105000 km begon de motor een wel heel erg vreemd geluid te maken en hebben we de auto ingeruild.

Ondanks de reparaties kijken we met een goed gevoel terug op de Seat Ibiza .

PRIVATE LEASE Seat Ibiza

Praat verder op het forum