Seat Cordoba Vario 1.9 TDi 90pk Signo (2001)

Uitvoering | Cordoba Vario 1.9 TDi 90pk Signo |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Inmiddels rijden we 6 jaar TDI, eerst 4 jaar tevreden 120.000 km bij elkaar getuft in een VW Golf, en nu al ruim 50.000 km in de Seat. Nooit noemenswaardige problemen gehad, af en toe een lampje kapot en dat is het eigenlijk.
De auto is voorzien van CV, ER, CC, AB, ECC, Airbags, Radio-casette (antiek) en geen ABS... ABS hebben we nooit gehad, dat missen we niet. De rest: heerlijk...
De Signo uitvoering is heerlijk compleet.
De remmen voor zijn bij 90.000 km vernieuwd, en dat is een redelijke afstand.
Wel ben ik blij van de standaard Continental banden af te zijn. Veel herrie en weinig grip. Nu Michelin Energy... Zalig. De distributieriem is ook bij 90.000 km vervangen.
Gemiddeld (stad en snelweg) verbruiken we 5,2 l/100 km. En dat is met de dimlichten altijd aan en regelmatig gebruik van de ECC. We scheuren niet, maar rijden wel door. En dan is zo een lekkere zuinige auto, denkende aan de huidige brandstofprijzen, wel lekker.
Wel zijn de stoelen niet echt geschikt voor lange afstanden, achterin is de ruimte beperkt, maar onze hond vind het prima.
Had de auto eerst bij Seat in onderhoud, deze zijn echter peperduur. Ga nu naar de Volkswagendealer.
(zal geen Seat meer kopen, omdat ze geen normale stationwagons in hun programma hebben zitten...)
We hebben de auto inmiddels ingeruild vanwege gezinsuitbreiding.
* achterruitenwisserslang verstopt snel (1 keer laten repareren, hele binnenzijde
achterklep moest eruit);
* achterruitenwisser afgebroken (wordt bij 120.000 km beurt verholpen);
* richtingaanwijzerhendel defect (gerepareerd onder garantie);
* zekering bovenop de accu defect;
* te weinig vloeistof in de airco (gevuld onder garantie);
* lak (kleur) deurgreep slijt snel;
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee