Seat Cordoba Vario 1.6 75pk Stella + (2000)

Seat Cordoba Vario

UitvoeringCordoba Vario 1.6 75pk Stella +
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2002

Na een gewone Cordoba nu een stationcar. Niet speciaal naar gezocht, maar hij stond er nu eenmaal en wat extra (bagage)ruimte is niet verkeerd. De ruimte op de achterbank is niet echt royaal, maar voor een zoontje van 8 is het voorlopig voldoende. De auto is sportief (wat stug) geveerd en heeft een prima wegligging, mits je de juiste banden er onder hebt. Ik gebruik nu Michelin Energy E3B banden, die beter presteren dan de originele Continental-banden. De motorprestaties zijn uitstekend. Trekkracht genoeg en met 185 km/u op de duitse autobahn is het goed vol te houden. Sturen en schakelen gaat licht, alleen de koppeling is wat zwaarder. Het benzineverbruik varieert van 1 op 11 in de stad tot 1 op 15 op vakanties. Al met al een prima auto voor gezinnen met kleine kinderen en met de grote bagageruimte kan ik bijna net zoveel meenemen als de buurman met zijn dure Scénic.

Bij aankoop was de infodisplay defect(Seat-kwaal), de deurgrepen binnen beschadigd (Seat-kwaal)en een deurschakelaar defect. Dit is op kosten van de dealer vervangen. De deurgrepen zijn nu weer beschadigd. Dit komt door ringen en horloges en is een kwaal van deze auto’s. Verder heb ik buiten het normale onderhoud geen problemen gehad, op een lekke wielremcylinder (a 10,41 euro) na .

Het onderhoud doe ik zelf. Het is een makkelijke auto om aan te werken en onderdelen zijn betaalbaar als je de juiste adressen weet.

Tip: als je onderdelen zoekt, informeer op meerdere adressen naar de prijs. Het prijsverschil kan groot zijn. In sommige gevallen is de dealer zelfs goedkoper dan de automaterialenhandel. Kijk voor een (prijs)indicatie eens op www.hbase.nl . Een aantal automaterialenzaken werken via dit systeem.