AutoWeek.nl heeft je steun nodig

Seat Cordoba 1.8i GLX (1996)

Seat Cordoba 1.8i GLX (1996)

UitvoeringCordoba 1.8i GLX
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf2005

De Cordoba is een hele fijne auto. Hij voelt degelijk aan en de wegligging is erg prettig.
Mijn Cordoba heeft een erg hoge km stand maar omdat ik de verkoper goed kende durfde ik het wel aan. Ik heb er sindsdien weinig problemen mee gehad. Alleen een computer die met de G3 installatie te maken had heeft het een keer begeven. Een gereviseerde is er toen in gezet.
De kofferbak is ondanks de tank toch lekker ruim. Extra nadeel van zo`n tank is dat hij de hele doorgang van kofferbak naar cabine blokkeert zodat lange voorwerpen zeer lastig vervoerd kunnen worden.

De GLX versie is vrij luxe aangekleed; electrisch verstelbare en verwarmde spiegels, dakraam (lekvrij), electrische ramen, velours bekleding, spoiler, CV met AB e.d.
De afstandsbediening werk niet echt heel lekker mee. Nieuwe batterijen maakten weinig verschil. Een euvel van de Cordoba is dat hij te zwakke achterveren heeft. Helemaal als de auto een trekhaak heeft en een gastank....zoals in mijn geval. Ik heb progressieve veren eronder gezet en nu kan ik zelfs met 4 volwassenen vlot over de drempel zonder dat de trekhaak op de grond klapt.

In AW 51 van 2005 is mijn auto gekeurd voor de rubriek Klokje Rond. Afgezien van het feit dat de auto een beurtje nodig had, konden ze geen schokkende dingen vinden.

Achterbanden scheef gesleten; vervangen.
Auto trilt licht bij 80 km/u; wellicht balanceren en uitlijnen.
Handrem trekt hoog op; handrem afstellen.
Gascomputer stuk.
AB van CV werkt niet lekker.
Achterschokbrekers voorzien van progressieve veren.