Seat Cordoba 1.6i GLX (1996)

autoreview

Seat Cordoba 1.6i GLX (1996)

Signalement

UitvoeringCordoba 1.6i GLX
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf2002
KM-stand bij aanschaf141.000 km
KM-stand laatst580.759 km
Lezerswaardering: 17%Keuze van de redactie
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

PROBLEMEN

Gewoon regulier onderhoud (remmen, distributieriem, banden)

Niet regulier:
dashboardverlichting van nieuwe lampjes voorzien, dit is bij airbagloze uitvoeringen goed zelf te doen: vier schroeven losdraaien volstaat.
Bobine gescheurd, waardoor slechte koude start. Voor 15 euro vervangen door een exemplaar uit een sloop-Golf, samen met nieuwe bougiekabels
Achterschokdemper lek -> vervangen door tweedehandsdempers met hulpveren. Een regelrechte aanrader die hulpveren!!!
Dynamo van een Seat Inca SDI gemonteerd bij 280000km, hierbij ook de fabrieksaccu vervangen.
Midden- en einddemper bi 305000km
Rechter raammechanisme.
Cilinderkop bij 355000km
387.000: Voor het eerst de hulp moeten inroepen van de jongens in het geel. Op de A325 was er ineens een stevige koelvloeistoflucht te ruiken. Leek van de voorligger te zijn, maar aangekomen in Arnhem bleek ik het zelf te zijn. In het koelsysteem is een aftak gemaakt richting de gasverdamper. Het gebruikte kunststof T-stuk bleek na 15 jaar totaal vergaan te zijn. Drie slangen hingen los in de lucht, het restant liet zich alleen in 50 stukjes verwijderen. Onvoorstelbaar dat er tot dan toe niets aan te merken was! Ondanks een fors koelvloeistofverlies liep het torretje nog normaal, zonder oververhitting. Mazzel dus. Na een kwartiertje sleutelen weer op weg. Verder niets te melden gelukkig, motor loopt nog als een naaimachine.
395.000: zwetende/lekkende originele nokkenaskeering vervangen, d-riem preventief
402.000: carterpakking icm kleine beurt. Geen bijzonderheden.
410.000: de auto begint aan de derde dynamo. De sloopdynamo die er bij 280k in is gekomen heeft het begeven. De koolborstelbaan was totaal weg gevreten. Gelukkig wederom gewoon mee thuis gekomen. Nieuwe dynamo uit Duitsland laten komen, benieuwd hoe lang deze meegaat.
427.500: de merkloze einddemper die ik er zo'n 6 jaar geleden onder heb gezet is ineens van het ene op het andere moment van de pijp gebroken. Geeft meer bekijks dan het ritje in een oranje Speedster die ik ooit mocht meemaken... Nieuwe demper kost maar een paar tientjes, maar heeft levertijd. De oude dus maar even terug gelast op de pijp. Benieuwd hoe lang het houdt. Verder nog steeds starten, lopen. Pas geleden een ritje gemaakt in een moderne auto (Kia Ceed), waardeer mijn hydraulische stuurbekrachtiging en stuurgevoel ineens veel meer.

460800: Knipperlichtstengel en brandstofpomp. Samen 50 euro.

468.000: roest begint nu wel een puntje te worden. Aangezien ik er toch niet veel meer op te verliezen heb, zelf maar eens de flex er in gezet en een stuk van de dorpel en spatbordrand en de bodem vervangen. MIG lassen kan ik wel, maar oud dun plaatwerk is een nieuwe uitdaging. Is verrassend goed gelukt, zelfs zonder plamuur zat het er al strak in. Na plamuren en spuiten is het eigenlijk alleen te zien omdat de lak meer kleur en glans heeft. Ook blanke lak blijft na bijna 20 jaar niet helemaal blank blijkbaar. Schakelen naar 1 gaat nu soms wat moeizamer, hij pakt soms de 3. Verder schakelt hij nog steeds lekker. Paar nieuwe schakelstangetjes proberen. Verder alleen normaal onderhoud. De zesde d-riem gaat er in.
484200: zoals altijd is een maandje stil staan in de vakantie funest. Ineens een lekke LPG injector, een lekke koelvloeistofflens en een weigerende startmotor (nog de originele, draaide in het luchtledige), out of the blue. 170 euro verder en alles doet het weer. Maar hoe lang nog? Hij rijdt nog steeds prima, zelfs de lambdasensor doet het nog na ruim 20 jaar...

497.500: nog een roestgat dicht gelast rondom één van de beruchte lekdoppen in de bodem. Verder rijdt de auto nog prima, maar de roest gaat een serieus punt worden.

ERVARINGEN

  • 557.125 km

Ervaringen
Ik was op zoek naar een auto met G3, vanwege het aantal te verwachten kilometers en kwam uit bij een ex-lease Cordoba 1.6 glx. Prijs en betrouwbaarheid stonden voorop bij de keuze en tot op de dag van vandaag heeft hij me daarin ook absoluut nog niet teleurgesteld. Over smaak valt te twisten, maar persoonlijk vind ik het ontwerp nog steeds bij de tijd. Zwakke punten vind ik de achtervering (overgenomen van de ibiza, maar de cordoba is zelf al 70 kg zwaarder en met gastank bijna 150 kg) dus drempels zijn geen zegen. Met een paar mensen erbij doet mijn auto qua verlaging niet onder voor een gemiddelde supersporter, maar helaas alleen aan de achterkant... Het eerste type Toledo had dit probleem ook. Versterkte caravanveren zijn te overwegen, maar voor de wegligging niet nodig: de auto stuurt prima. De (infrarode) afstandsbediening is niet top, batterijen schoonmaken helpt een beetje. Het IR-oogje schoonmaken helpt ook, daar komt in de broekzak veel stof op. Het standaard elektrische Webasto schuifdak is lekkagegevoelig aan de achterzijde. Met de neus naar beneden parkeren is een oplossing, geregeld de rubbers schoonmaken en invetten ook.

Olie hoeft nooit bijgevuld te worden, ook niet na 5 ton. Onderdelen zijn makkelijk verkrijgbaar, zeker voor dit type motor wat in diverse types (oude) Audi's, VW's, Seats en Skoda's is toegepast. Banden en wielen van Golfjes passen op deze auto en zijn via internet goedkoop tweedehands te krijgen. De bandendruk heb ik inmiddels verhoogd naar 2.4 bar voor en achter (=0,3 bar hoger dan fabrieksopgave) waardoor het slijtagepatroon van de banden een stuk gelijkmatiger is geworden. De auto rijdt uitstekend op gas. Opvallend vind ik de logica waarmee de auto gebouwd is. Alle vervangingsonderdelen (op het interieurluchtfilter na, het lijkt wel of de hele auto daar omheen gebouwd is...) zitten op prima bereikbare plaatsen.

Augustus 2006: Bij 275000km heb ik de distributieriem en spanrol vervangen. Wederom erg gecharmeerd over het gemak waarmee alles te doen was. Rechtervoorwiel, kunststof binnenscherm, luchtfilter en klikkapje eraf en de riem was binnen een half uurtje te vervangen. Niet slecht voor een eerste keer. Tevens vanwege een lekke achterschokdemperdemper de dempers vervangen. Daarbij gelijk hulpveren gemonteerd.

September 2006: Dynamowissel. Van de sloop voor 50 euro.

Augustus 2007: Met een nieuwe uitlaat weer fluitend door de APK (de vorige uitlaat was nog fabrieksorigineel). De auto krijgt nu voor het eerst last van roest, gelukkig niet op een ernstige plek: De randjes van de binnenschermen vertonen lichte roestsporen. Bij het passeren van de 3 ton is de digitale afstandsteller terug gesprongen naar 0km. Dit is een software-kwaal waar de Golf 3 midden jaren 90 ook last van had. Voor potentiele kopers van zo'n auto is het wel te zien dat de teller is terug gesprongen: Normaal gesproken staat er 'Total' in het schermpje.

Juni 2008: Inmiddels is de auto weer (makkelijk) door de APK gekomen. Het rechter raammechanisme heeft de geest gegeven waardoor het raam ineens in de deur verdween. Dit is een kwaal van vele VAG-produkten, het is een kunstof bevestigingsnokje waar de staalkabels aan vast zitten die breekt. Dit nokje is los vervangbaar en zou een paar dubbeltjes moeten kosten, ware het niet dat de dealer alleen voor 250 euro compleet nieuwe raammechanismes wil verkopen. De staalkabel is echter ook direct aan de loopkat van het raam te bevestigen, dat kost niets.

Juli 2009: de auto is wederom zonder problemen door de APK gekomen. Stationair liep de auto echter niet meer goed en hij miste trekkracht bij de lage toerentallen. Bovendien miste de uitlaat steeds een slag. De motor bleef hetzelfde lopen bij loskoppelen van de bougiekabel van de eerste cilinder, dus de uitlaatklep van die cilinder was de eerste verdachte. Na demontage van de kop bleek hij inderdaad volledig verbrand te zijn. Inmiddels hebben we een nieuwe kop gemonteerd. 350 euro all in.

Juni 2010: We zijn weer vlot door de APK. Tevens heb ik wat roestvorming op de spatbordranden en onder de kokerbalkjes. Te weinig voor een APK-opmerking, maar te veel om niets te doen. We hebben de Fertan dus maar uit de kast gehaald.
Iets wat al heel lang op het wensenlijstje stond was het vervangen van de achterste veerpoten door de poten van een Vario. Volgens de dealer was dit niet mogelijk. Het blijkt echter wel te kunnen! De Vario-veerpoot is iets langer (4 cm) en heeft een slag meer op de veer zitten, maar op een sedan werkt het echt fantastisch. Nog beter dan de hulpveren, aangezien de volledige veerweg weer ter beschikking is. Met de hulpveren in de hoofdveer was de vering stugger, maar hij zat ook eerder in de aanslag. Vreemd dat Seat dit nooit als vervangingsvering heeft ingezet. Tijdens de montage komt de auto ongeveer even hoog te staan als met hulpveren.

Mei 2011: over twee maanden verloopt de APK, dus tijd om er een nieuwe APK op te krijgen. Van te voren de auto goed nagelopen, op wat beginnende roest aan de onderzijde en wat stof in de achterremmen na kon ik niets bijzonders vinden. De APK keurmeester heeft het allemaal nog dunnetjes over gedaan en kwam tot dezelfde conclusie. Na een half uur weer buiten. Zonder opmerkingen, met 14 maanden APK...

Februari 2012: Bijna 10 jaar in bezit en het klokje is weer eens rond gegaan. Net over de 4 ton en hij start en loopt nog steeds prima, ook bij de huidige temperaturen. Verbazingwekkend vind ik dat ik nog steeds de originele gasverdamper heb.

402.000: naast de nokkenaskeerring was de carterpakking ook erg aan het zweten. Deze heb ik laten zitten tot de eerste oliewissel (voor de nokkenaskeerring hoeft de olie er niet uit). Inmiddels heb ik deze 16 jaar oude, rubberen, keiharde pakking gewisseld voor een nieuwe. Inmiddels is de motor weer kurkdroog, deze twee pakkingen waren dus verantwoordelijk voor alle olielekkage! Handig om te weten: 4 boutjes van de carterpan zitten in het koppelingshuis. Door een soort serviceluikje te verwijderen kun je daar bij. Deze constructie heeft VAG ook toegepast op de 1.4 16V motoren zoals gebruikt in de Fabia/Polo/Ibiza.

405.000: Hij is weer door de apk. Tot in de puntjes bekeken, geen opmerkingen. Ik had alleen van te voren de gloeipeertjes van de knipperlichten vervangen. Na minimaal 10 jaar was het geel van het peertje afgebladderd. De keurmeester vertrouwde me toe dat hij het jammer had gevonden dat de auto geen steekproef had gehad... We mogen weer 14 maanden.

410.000: het rode dynamo-lampje licht op. De tweede dynamo heeft de geest gegeven. Nu een nieuwe van 60 euro uit Duitsland laten komen.

418.000: Auto heeft een grote beurt nodig. Behalve de filters en olie heb ik ook een nieuwe radiateur geplaatst. De oude is letterlijk bezig te verpulveren en ook is de originele koeler ooit al een keer "gerepareerd" met een flesje. De afwezigheid van airco maakt het tot een makkelijke klus, er hoeft niets los van het front. Tijdens de bodeminspectie en het bijwerken van wat oppervlakkige roest helaas nu ook twee plekken gevonden waar voor het eerst aan gelast moet worden.

419200: mijn vrouw heeft de auto mee. En heel clichematig (en toch onverwacht) belt ze op zaterdagavond, vanuit de andere kant van het land en 20 weken zwanger dat de koelvloeistofmeter het rood in dreigt te duiken en de gasverdamper bevroren is. Stik. Wegenwacht laten komen (voor de tweede keer sinds we hem hebben dus) en die constateert een verhoogde druk in het koelsysteem als gevolg van een lekke koppakking. Op zondag ben ik de auto gaan halen en het is gelukt er mee thuis te komen. Nieuwe koppakking gehaald en de kop gelicht. Geen lek in de pakking, geen schade aan de kop, wel één rekbout die niet meer op moment stond. Gewoon pech. Of een montagefoutje mijnerzijds.

juni 2013: De auto is voor de 15e keer door de APK gekomen. Plek in de rechter kokerbalk moeten laten lassen en één remslang vertoonde een bultje, verder geen opmerkingen.

januari 2014: 433.200 km, de uitlaat heeft opnieuw een scheurtje opgelopen. Voor 50 euro nu een nieuwe achterdemper eronder gezet. Verder frisse olie erin en de achterremmen maar eens gereinigd. Wonderlijk: die zijn nog origineel en hebben nu na 18 jaar nog 1 mm voering boven de klinknagels over. Dat slijt niet hard.

Februari 2014: Ai, een klappertje. Mijn vrouw is achterop een taxibusje gegleden. Veel schade, maar de chassisbalken zijn onder het busje door geschoven. Uiteindelijk is er niets cruciaals krom, alleen blikschade. En dan blijkt wederom het geniale van dit karretje: de gehele neus blijkt in elkaar geschroefd te zijn! Dus na twee dagen schroeven en sleutelen staat hij er weer fris bij. Alleen een groene motorkap was niet meer te krijgen. Wel een blauwe, ook mooi. Interessant: mijn auto is van na de facelift, maar de spatborden zijn van vóór de facelift. Daar zit een verschil in: de spatborden voor de facelift zijn lang voor het voorwiel en staken onder de bumper uit. De spatborden na de facelift eindigen aan de bovenzijde van de bumper. Ik heb blijkbaar een overgangsmodel met de oude spatborden, maar de nieuwe bumper. Typisch.

juni 2014, 441.000km: Exact 3 ton gestuurd met deze auto, wordt hij afgekeurd voor de APK. Eén remblok was blijven hangen en is daarbij volledig opgevreten.

juni 2015: knipperlichtstengeltje vervangen, die haperde.

460800: Auto gaat rond, start een fractie van een seconde en slaat dan weer af. Starten met remmenreiniger lukt wel, dus vermoedelijk de brandstof. Onder de achterbank zit de pomp, die krijgt 12V. Gelukkig, dan is de brandstofpompaansturing vanuit de antieke LPG computer dus niet stuk. Blijft over de brandstofpomp. Grote schroefdop los van de tank (heb ik mijn zelfgemaakte poelie-blokkeertool voor gebruikt), pomp losdraaien uit de tank (zit vast met een bajonetsluiting op de tankbodem) en op naar de sloop. 3 tientjes voor een nieuwe. Let wel even op de brandstofsensor. Die verschilt per type. Schijnt zelfs te kunnen resulteren in een oplopende benzinemeter. Lijkt me een zegen met deze brandstofprijzen, maar goed. De zender zit los op de brandstofpomp geklikt. Ik heb de mijne overgezet op de nieuwe aangezien de nummers en vlotterlengte verschilden. En binnen een uur reed hij weer. Fijn zo'n auto die weinig stuk gaat en als hij stuk gaat je het mannelijke gevoel geeft dat je het nog zelf kunt fixen... Hij rijdt weer.

Mei 2016: 481200: Weer vlot door de APK. Wel de opmerking dat de bestuurdersstoel gammel is geworden. Dat is een minder vriendelijke manier om te zeggen dat de stoel nog gewoon soepeltjes in de gewrichten is en zich makkelijk vormt naar het postuur van de bestuurder. Maar goed, ik zit er nog steeds goed in. De hele dag, als het moet.

500150: Toen ik dit ding 15 jaar geleden als eerste auto kocht, had ik nooit gedacht dat hij ooit nog zonder morren de 5 ton zou halen. Maar dat is inmiddels wel gebeurd. Is het een mooie auto? Nee, niet echt. Staat hij er strak bij? Nee, ook niet. Maar toch rijdt hij lekker en waardeer ik het feit dat hij al 15 jaar nagenoeg zonder een hapering iedere dag direct aanslaat en met 120, 130 over 's heerens wegen zoeft.

Juni 2017: 504.400: na 21 jaar de achterremmen moeten wisselen vanwege een lekke wielremcilinder. Nieuwe Atec remtrommels, wiellagers, wielremcilinders, remschoenen en vloeistof: 67 euro incl verzending. Voor 109 euro totaal weer door de APK. Het ding verbaast me iedere dag weer en meer.

Juli 2018: 526200: Mijn vertrouwen in de auto heeft door een reeks gebeurtenissen deze weken een flinke knauw opgelopen. Maandag naar de APK. Afgekeurd. Reparatie mogelijk, maar zou in de dubbele cijfers lopen. Dat klopt. Stabilisatorstangbeugeltje was €7,10. Maar met verzendkosten toch in de dubbele cijfers. Dan ook maar helemaal los gaan en het rechter beugeltje ook vervangen. Dagwaarde verdubbeld, maar goed. Terug naar de APK. Weer afkeur. Nu door de RDW. Hele auto doorgelicht, de keurmeester vond dat hij het linkerachterlager kon horen. Huh? Thuis de stofkap eraf, stethoscoop erop. Niets te horen. Nou had ik nog een lager liggen, dus toch de oude er maar uit. Niets aan te zien, als nieuw. Ik vermoed dat de stofkap de splitpen iets geraakt heeft. Onterechte afkeur wat mij betreft, maar goed. En als laatste in de reeks is het dashboardkastslotje stuk gegaan! Nota bene toen ik mijn vers verworven APK formuliertje wilde opbergen. En dat slotje heb ik in 2007 ook al eens vervangen. Een derde slotje gaat me even te ver (zoveel accu's heeft de wagen nog niet eens versleten), dus het oude, gebroken slotje maar opgelapt. Uiteindelijk voor 6 tientjes door de APK. Tja, zoals dat gaat: als je net fors hebt geïnvesteerd, moet hij weer even mee. Jaartje 23 dus maar in, het 17e jaar bij mij. Hoeveel (bijna) 40'ers zouden er eigenlijk nog dagelijks in hun eerste auto rijden..?

juni 2019: 545112 km: een gaatje in de bodem, voor de zekerheid even dicht gelast. Op naar de APK. Eén afkeurpunt en één opmerking: kentekenplaatlampje rechts stuk (klopt, knipperde al een tijdje) en een bobbeltje op de handremkabel. Goedgekeurd en door. Verder niets te melden, hij doet het nog steeds iedere dag. Wordt wel binnenkort tijd voor de zevende d-riem. Bedacht me pas geleden dat ik in 2009 de auto wilde verkopen. Kon er toen 300 euro voor krijgen. Niet gedaan. Nu 10 jaar verder...

556000: De olie en het oliefilter maar weer eens vervangen. Grootste probleem is eigenlijk dat het serviceboekje helemaal vol staat. Inmiddels ben ik op de achterpagina aan het vijfde, zelf getekende service-vakje toe. De auto zelf doet het nog prima, al begint hij nu wel oud te worden. Dat de bodem een paar keer gelast is, is niet vreemd. Maar inmiddels begint ook het dak serieuze sporen van doorroesten te vertonen. Da's nieuw. De motor loopt echt nog heel goed, zeker nadat er een gebroken bougie uit is gekomen.

En weer door

  • 562.000 km

Hoewel de Scenic reeds in huis is en de Octavia geschorst in afwachting tot het definitief overlijden van de Cordoba, zal de Octavia toch nog een poosje geduld moeten hebben voor hij het stokje weer mag overnemen. De APK lijst was dit jaar weliswaar langer dan vorig jaar, maar toen stond er alleen een defect kentekenplaatlampje op. Dus da's niet zo moeilijk. Nu ging het op 4 banden op de slijtagelimiet en een lekke uitlaat. Nieuwe uitlaat uit Polen, nieuwe banden van een een Pool (die in afwachting van zijn thuisreis een knap setje Fulda's had laten wisselen voor vierseizoenenbanden) en de APK is tot mijn verbazing weer een feit. De km's gaan door thuiswerk even niet zo hard, maar de 6 ton begint in beeld te komen. Of hij het haalt? Geen idee. We zullen zien. Ik rij er nog steeds liever in dan in onze volledig gepersonaliseerde Scenic, eerlijk is eerlijk.

Bijna 2 decennia in bezit

  • 568.000 km

Ik realiseerde me deze week dat mijn trouwe woonwerk-paardje inmiddels bijna 2 decennia in bezit is. Hoewel de kilometers er door corona momenteel veel langzamer bij komen dan 'normaal', haalt m'n overgebleven werkverkeer nog wel een kleine 1000 km/maand. Is er iets over te melden? Tja, pure luxe als een werkende verwarming mis je tijdens de koudere dagen wel eens. Het beruchte probleem van verdwijnend schuim op de bedieningskleppen van de verwarming is nu definitief opgelost. Letterlijk. Al het schuim is weg, waardoor het kleppensysteem zo veel koude lucht doorlaat, dat de verwarming het niet warm krijgt. Moet het hele dashboard voor uit. Veel werk, voor iets wat toch op zijn laatste benen zou moeten lopen. Maar ja, in 2006 wilde ik er cruise control inbouwen, maar heb ik het niet gedaan omdat het toch niet zeker was hoe lang ik nog met de auto zou doen...

Nog steeds!?!

  • 572.300 km

Hoewel de kilometers steeds langzamer oplopen (deels door corona en deels omdat ik steeds meer woonwerk verkeer met de snelfiets doe), is er het afgelopen jaar toch nog 10k bijgekropen op de teller. Dus voor de 21e keer naar de APK met dat ding. Afgekeurd. Natuurlijk weer op een wiellager. En een remslangetje was losgesprongen uit een houder. En een melding vanwege olielekkage. Dat laatste bleek een oliedruksensor te zijn a 4 euro. Het eerste heb ik opgelost met twee nieuwe SKF lagers links en rechts a 24 euro. En het middelste door de remslang tussen duim en wijsvinger te pakken en deze met een resolute beweging vanuit de pols in de houder terug te klikken. Nog even 39 euro voor de APK en hij mag weer een jaar...

Afgelopen, roest in vrede vriend

  • 580.759 km

Na 26 jaar en bijna 6 ton waarvan ik er in de afgelopen 20 jaar zelf een kleine 5 heb gereden, is het doek dan definitief gevallen. Aan mijn langste experiment ooit is een einde gekomen. De bedoeling was om er een jaar of 3 tot 5 in te rijden. Dan zou hij op 2,5 ton staan, de rest zou bonus worden. In 2009 heeft de auto nog even te koop gestaan, toen kon ik er 300 euro voor krijgen. Hoewel het motorblok nog grotendeels origineel is en zaken als wielophanging (op de achterdempers na) en versnellingsbak, koppeling, etc nog helemaal origineel zijn en er nog geen gat in de bekleding zit (!), is het nu toch helemaal op. Ineens aan alle kanten de vloeistoffen eruit en een oververhitting die door het olielampje gemeld werd, dan is het over. Wat feitjes: negen distributieriemen, zes keer door de APK gelast, één keer total loss gereden, 6 autoradio's verder (van analoge tuner met een naald naar DAB+ en streamen), 11 sets banden, 40 servicebeurten (5 meer dan waar het serviceboekje plek voor had), vier dynamo's en maar twee accu's, drie keer ANWB (alle drie voor koelvloeisoflekkages), roestgaten in bodem én dak en nog steeds de originele beglazing rondom en na 20 jaar nog steeds m'n eerste auto. Het was een geweldig ding. Roest in vrede.

Lezersreacties (41)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens