Seat Arosa 1.4 Stella (2004)

Seat Arosa
Seat ArosaSeat ArosaSeat ArosaSeat ArosaSeat ArosaSeat Arosa - interieurSeat Arosa - interieur

UitvoeringArosa 1.4 Stella
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2018

een weekje Arosa

Nu een weekje eigenaar van deze 14 (bijna 15) jaar oude Arosa. Ik was al een tijdje op zoek naar een dergelijke auto met een gunstige kilometerstand.
Na wat zoeken op Marktplaats kwam ik deze tegen bij een garage in de buurt.
De proefrit beviel goed, onderhoudshistorie was bekend en ik had een goed gevoel bij de garage!

De eerste 200 kilometer heb ik nu gereden en tot nu toe geen problemen (ook niet verwacht).
Ik ben van plan maximaal 5 jaar met deze auto te gaan rijden!

eerste goede tankbeurt

Eerste tankbeurt gedaan om mijn verbruik (en de betrouwbaarheid van de benzinemeter) te controleren. Benzinemeter gaf 1/8 aan, dus dacht dat ik hem al goed leeggereden had ;). Theoretisch zou er 30 liter inmoeten, maar bij de pomp was het na 25.66 liter al klaar! Een mooi eerste verbruik van nog net geen 1 op 13 (alleen maar stadsverkeer en korte stukjes)

2 maanden arosa

Ik heb nu 2 maanden deze Arosa in mijn bezit! Ik heb 2 grote ritten (320 en 380 kilometer) achter de rug en het eerste issue is naar boven gekomen. Bij kou en na een tijdje stilstaan gaat het starten lastig (vaak pas na 10 seconden slaat hij aan) en het uitstootlampje van het motormanagement gaat branden. Ik heb het uit laten lezen door de garage en zij constateerden dat het relais van de brandstofpomp defect was. Deze wordt binnenkort vervangen.. Een duur onderdeel a 70 euro al betwijfel ik of het daadwerkelijk het probleem is. Ik vermoed eerder dat er iets met de accu (dat deze onvoldoende opgeladen wordt na een tijdje stilstaan) aan de hand is.
Het gekke is wanneer ik 's middags in de zon de auto start, dat er niets aan de hand is.. Bizar.... we gaan het zien.