Seat Arosa 1.4 S (2003)

UitvoeringArosa 1.4 S
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2003

--Update 23-10-08 --
Vorige maand een grote beurt gehad inclusief distributieriem, ook uit voorzorg maar de waterpomp laten vervangen. Verder waren mijn remblokken voor versleten voor de 1e keer. Dus dat is ook niet echt schokkend.
Helaas was wel mijn uitlaat bijna doorgeroest (pot) deze kon gelast worden, maar goed dan zou ik volgend jaar alsnog een nieuwe moeten. Dus gelijk maar vervangen. Vond het op zich wel wat snel, maar heb in de eerste 2 jaar weinig gereden en vaak korte stukken misschien heeft het daarmee te maken. Verder geen mankementen.

------------------------------
Sinds september 2003 ben ik de eigenaar van een Seat Arosa 1.4S
Ik was op zoek naar een gebruikte kleine auto, in de goede en jonge staat, maar uiteindelijk kwam ik uit bij de Seat Arosa. Een klein maar fijn wagentje.
Met een 1.4 motor en de S uitvoering is het een perfecte auto.
De S uitvoering met alles erop en eraan.
licht metalen velgen, centrale vergrendeling met afstandsbediening, mistlampen, airconditioning en stuurbekrachtiging.
Bumpers in carrosseriekleur, en een beetje boos kijkende koplampen maakt dat de auto een toch wat stoere uitstraling heeft.

Binnen in is de auto ook van alle gemakken voorzien, zoals genoemd heb ik er een airco bij aangeschaft omdat het toen de zomer erg heet weer was geweest. Ik heb er nog geen moment spijt van dat ik die keuze gemaakt heb. Overigens wanneer de airco aan staat en je wil even hard wegtrekken is dat er niet bij. De airco trekt een hoop motorvermogen weg. Maar goed daar is mee te leven.
Helaas zit er geen (afsluitbaar)dashboardkastje in de auto en dat is soms wel lastig. Maar in de deuren en achterin zijn opbergmogelijkheden zat.

De stoelen die erin zitten zijn ook goed (soort kuipjes) met opstaande rand. Geeft dat je ook na een uur nog goed en verantwoord kan rijden. Allebei de stoelen zijn in hoogte verstelbaar en ook het stuur is in hoogte verstelbaar.

Helaas passen er in de achterbak geen grote boodschappen tassen, het volstaat met 2 kratjes bier naast elkaar en dan zit de bak vol. Maar goed daar heb ik de auto niet voor gekocht. En desnoods is de achterbank altijd in 2-en opklapbaar.

De 1.4 motor komt goed mee, en zelf bij 140 km per uur is deze nog gauw van zijn plek. Toerenteller staat dan op ongeveer 4000 toeren, wel wat luidruchtiger maar goed daar kan de radio best boven uit komen.

Wanneer er afstanden gereden worden rijd mijn auto 1:15 (1:16) en bij weinig en kort gebruik 1:12

De arosa heeft voorin 2 airbags en komt dus qua veiligheid ook mee. Standaard onder de S versie liggen 14” banden dus de auto ligt als een blok op de weg.

De auto is nu 4 jaar oud en afgezien van onderhoud is er 1 mankement geweest, een ruit die niet meer dicht ging. Gelukkig is dit door de Seat dealer de Groot uit Meerkerk onder service, en coulance van Seat nederland verholpen.

Verder een leuke, sportieve auto voor een relatief goede prijs!!!

* ruithefmechaniek kapot (onder coulance verholpen)
* uitlaatdemper vervangen

4,8

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens