Seat Arosa 1.4 16V Sport (2001)

Uitvoering | Arosa 1.4 16V Sport |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Arosa 16V
Nadat ik mijn VW golf zat was door de hoge kosten, ben ik gaan kijken naar een leuke kleine snelle sportieve auto.
als snel kwam ik op een seat arosa 16V uit(de 100pk versie)!
Op het eerste oog een klein leuk opzich sportiev autootje met de uitlaat in het midden zoals het hoort met een 16V uitvoering.
Hij rijd geweldig lekker strak in de bochten en sprintjes naar 100 is die ook egt niet bang voor! 1 nadeel dat je als je op de snelweg rijd +- 120/130 dat die 4000toeren loopt.... ik mis de 6de versnelling
Kmstand 129XXX aanschaf
Voordat ik de Arosa kocht hebben ze er een nieuwe versnellingsbak ingehangen de vorige maakte rare geluiden! helaas hebben ze bij die garage de koppeling niet mee vervangen en die kreeg ik een 1,5 maand later voor mn kiezen... kosten 300euro...
Kmstand 132XXX
Voor het eerst het oliepijl in de gaten gehouden het schijnt dat de 1.4 16kleppers wel wat olie lusten... het valt met deze tot nu toe heeel erg mee heb nog niks hoeven bij vullen!!
Kmstand 139XXX eerste kosten
na een jaar later en 10000 km gereden te hebben rijd de arosa nogsteeds geweldig! heerlijk vlot en lekker strak in de bochten wel is die op lange stukken niet zo comfortabel omdat hij nogal stijf is afgeveerd!(soms net een kart:D)
Hij is ook voor apk geweest, helaas afgekeurd flexibele stuk in de uitlaat was lek (slijtage).
verder geen op of aanmerkingen
Ik heb hem ook gelijk een grote beur laten geven totale kosten 320euro
olie verbruik ik denk 1.5L olie op 10000km
Geen blauwe rook uit de uitlaat dus de kop is niet kapot! (geen idee waar die het dan laat heb het maar voor lief genomen)
Dit was het voor nu hoop dat ik er nog veel Kilometers mee ga rijden het is en blijft een top autootje!!