Saab 9-3 S 2.0 t (1999)
Uitvoering | 9-3 S 2.0 t |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Wij zijn al jaren aan Saab verknocht en waren toe aan een ander model. Bij de dealer stond een mooie 9-3 met weinig kilometers op de teller. Na een uitgebreide proefrit waren we overtuigd van de kracht en het comfort van deze Saab en het was ook zeker een upgrade tov de vorige (was er een zonder turbo). Ok kregen we 2 jaar garantie in het Saabselect programma
De auto rijdt zeer goed en soepel. Wat een verschil maakt die turbo. We hebben er de afgelopen 2 jaar bijna geen probleem mee gehad. Het verbruik is wel aan de hoge kant, gem 9.4 l/100 km in het dagelijks gebruik. Ga je echter een veel langer stuk rijden op de cruise control dan zakt het snel naar 8.0 l/100 km bij een redelijk hoge snelheid(150). De ruimte in de auto is voldoende, we hebben 2 kinderen die allebei nog in een kinderstoel zitten en ik moet als bestuurder soms mijn stoel iets naar voren schuiven (als er eentje in de slaapstand wordt gezet). Daarintegen staat de ruimte in de kofferbak; Gooi het er maar in, en de rest kan ook nog mee. Maw ruimte genoeg.
De auto is voorzien van oa audio en acc, een uitstekende combinatie. Je kiest voor een zender en voor een temperatuur en je hoeft en niet meer naar om te kijken. Ideaal, zeker met die warme zomers van de laatste jaren.
De motor is een 154pk sterke lpt. Wat een mooi apparaat, jammer dat deze uitvoering niet meer gemaakt wordt. Hij is heel erg soepel en pikt goed op, trekt goed door en is absoluut niet luidruchtig. Als je eventjes iets te fanatiek het gaspedaal indrukt ga je er razendsnel vandoor, in elke versnelling. De 9-3 is sowieso wel snel voor een middenklasser.
De problemen:
niet goed werkend achterdeurslot, vervangen door de dealer Kompier onder garantie.
antenne die niet meer inzakt, ook vervangen onder garantie door dealer Kompier

Saab 9-3 Coupé 2.3 Turbo Aero | One of a kind |
- 2001

Saab 9-3 Cabrio 2.0t S|Leer|Cabriolet|Zojuist APK en beurt gehad
- 2002

Saab 9-3 Sport Sedan 1.8t Linear Automaat Ecc Cruisecontrol Leer Stoelverwarming Pdc Xenon Lm Velgen Trekhaak ***Youngtimer***
- 2002