Saab 9-3 2.2 TiD (2000)

Saab 9-3

Uitvoering9-3 2.2 TiD
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2004

In maart 2004 overgestapt op een Saab 9-3 diesel. Ik was een 6 ciinder diesel gewend met veel power. Terug naar een 4-ciinder was wel even wennen. De Saab is qua look erg mooi en het plaatwerk erg solide.
De diesel is toch wel wat rumoerig, vooral bij koude start. Daardoor gaat het dashboard trillen. Sommige trillingen zijn door de dealer verwijderd. Qua motorvermogen (115 pk) mis ik vooral tot 2000 toeren wat trekkracht. Vooral het snel acceleren in de vijfe versnelling valt dan wat tegen.
Voor de rest een fijne auto met goede zit en veel opbergruimte. De onderhoudskosten zijn (nog) laag. Ik hoop dat dit ook zo blijft. Het brandstofverbruik ligt rond de 1 op 15. De grote brandstoftank van 68 liter is erg prettig. Je kunt er dan toch zo"n 1000 km mee toeren.

Trillingen in dashboard
Soms missen er wat pixels in boardcomputer