Rover 75 2.5 V6 Sterling (1999)

Rover 75
Rover 75Rover 75Rover 75Rover 75Rover 75Rover 75Rover 75 - interieur

Uitvoering75 2.5 V6 Sterling
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2016

Rover 75 2.5 V6 Sterling van de zaak

Voor het eerst een auto op de zaak.

De Rover 75 is een comfortabel reis auto in de kleur wedgewood blue.

De Mini had een snel schakelende automaat en dan is de automaat in de Rover wel erg traag, met name bij het invoegen op de snelweg. De bak heb ik al laten spoelen en voorzien van nieuwe olie, veel verschil maakt het niet.

De motorolie en diverse filters heb ik zelf vernieuwd. Wanneer de motor op temperatuur is, dan trap ik het gaspedaal wel verder in en dan komt er wel meer reactie.

Benzine verbruik tussen 1: 9 en 1: 9,5 km per liter is iets zuiniger dan de Jaquar X-type van een paar jaar geleden.

Inmiddels heb ik de MGB verruild voor een MG TF van 2004. Wanneer ik beide "Engelse" auto's vergelijk dan is de oude Rover 75 wel degelijker gebouwd dan een nieuwere MG TF. Met name de subframes.

Hoewel de Rover een stuk groter is dan een Mini Countryman is het gewicht ongeveer gelijk en zit in hetzelfde MRB klasse.

7,5