Rover 75 2.0 CDT Club (2001)

autoreview

Rover 75
Rover 75Rover 75Rover 75Rover 75Rover 75Rover 75Rover 75 - interieur

Signalement

Uitvoering75 2.0 CDT Club
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2015
KM-stand bij aanschaf403.000 km
KM-stand laatst417.739 km
Lezerswaardering: 81%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Aanschaf

Tja, de Alfa Romeo 156 heb ik met heel veel pijn in mijn hart de deur uit moeten doen, de kosten wogen niet meer op tegen de baten :(

Zelf liep ik al een tijd met het idee om een nieuwe Peugeot 108 aan te schaffen op basis van private lease. Deze is ook besteld, alleen laat deze nog even op zich wachten(tot mei waarschijnlijk).

Vanwege mijn hoge kilometerrage(3.000 per maand) en ik de auto van mijn ouders gebruikte die 1:10 reed op benzine, had ik toch echt iets nodig waarmee ik mijn brandstofkosten wat kon drukken. In overleg met de Peugeot dealer heb ik voor een schijntje(325,-) de Rover kunnen meenemen, dit bedrag krijg ik ook weer terug op het moment dat ik de 108 op ga halen en de 75 inruil.

Nu rij ik inmiddels 2 weken in de auto en vond ik dat ook deze wel een review verdiende! Want wat een geweldige wagen is dit zeg. Ondanks zijn hoge kilometerstand van ruim 4 ton loopt de motor als een zonnetje, dit betreft dan ook een perfect onderhouden exemplaar. Ook de prestaties vallen mij alles behalve tegen, de motor is fel genoeg om lekker door te kunnen rijden op de snelweg. Daarnaast is de stilte in de auto verschrikkelijk goed, tuurlijk in mijn Alfa leek het net alsof ik constant door een tunnel reed..

Daarnaast vind ik het verbruik ook redelijk, rij er 1:17 mee met toch een redelijk zware rechtervoet(gemiddeld 135/140 op de snelweg). Qua onderhoud kan ik vrij weinig zeggen op het moment, maar aangezien dit exemplaar wel ruim 4 ton heeft gelopen en totaal geen gebreken vertoond, heeft dat mij wel overtuigd dat de kwaliteit van de Rover goed zit!

Enige minpuntje is de MRB, hier in Gelderland betaal ik voor 3 maanden dus toch even 420,- aan belasting.. Goed dit ligt niet aan de auto, maar aan de absurd hoge belastingen hier in Nederland...

Ingeruild!

 • 417.739 km

Het zat er natuurlijk aan te komen, maar afgelopen donderdag heb ik eindelijk mijn 108 op kunnen halen!

de 75 heeft me keurig in een kleine 4 maanden tijd zo'n 10.000 kilometer heen en weer gebracht.

In die 10.000 kilometer heeft ie me eigenlijk geen 1 keer laten staan :)

De 108 is zeker ook een heerlijke auto waar ik super blij mee ben, alleen heeft deze Rover mij toch wel verrast, en ik hoop dat ie nog een volgende eigenaar in Nederland vindt, want heb het idee dat ie zo naar de 5 a 6 ton te rijden is met goed onderhoud!

4,5
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens