Rover 45 1.6 (2002)

autoreview

Rover 45 1.6 (2002)

Signalement

Uitvoering45 1.6
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2004
KM-stand bij aanschaf60.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Bij indiensttreding kon ik kiezen uit twee overgebleven lease-auto’s. Ik koos voor de Rover 45, omdat hij er ontzettend mooi en luxe uitzag (donkerblauw met veel chroom) en o zo comfortabel, voor mijn lange ritten als gedetacheerde.

UITERLIJK
Uiterlijk gezien is hij nog altijd prachtig, er zijn weinig auto’s in die prijsklasse die er zo classy uitzien. De donkerblauwe lak is wel een beetje gevoelig voor krassen. Ik ben erg zuinig op de auto, maar helaas lijkt het niet te voorkomen.

COMFORT
De stoelen zijn erg comfortabel en met optie airco zijn lange files prima te doen. Wel duurt het even voordat de airco op temperatuur is, wat erg lastig is in dit tropische land ;)
Ik heb geen kids, maar de kofferbak is super. Je weet niet eens wat je met zoveel ruimte moet. Je kan zelfs nog een luikje openklappen en bijvoorbeeld een rol zeil meenemen in je auto, met kofferbak dicht en niets in je nek/ over je schouder.
De auto is wel erg luidruchtig, vooral bij hoge snelheden. Het lijkt net of het tocht. Voor mij is dat geen drama, ik zet gewoon lekker de radio aan.

WEGLIGGING
Ik ben erg blij met de auto, maar als ik ergens over moet klagen is het dit wel. Toch niet onbelangrijk voor een auto... de wegligging.
Zelfs oudere auto’s rijden beter dan deze 3 jaar oude auto. Je hebt het gevoel dat je niet echt kan vertrouwen op jouw controle over de auto. Hij voelt niet stabiel op de weg, je wordt makkelijk even opzij gewipt als hij een spoortje tegenkomt. Stuur altijd goed vasthouden dus..
Dit is door de dealer geprobeerd op te lossen op verschillende manieren, o.a. meerdere bandenvervangingen, uitlijning, balancering etc. Het zal wel aan de auto liggen, want ik had het ook in de leenauto van hetzelfde type!

EINDOORDEEL
Ik ben erg blij met de auto, het comfort en uiterlijk tellen bij mij erg zwaar. Ik kan me wel voorstellen dat dat voor een ander niet genoeg is en ik zou de auto dan ook niet uit eigen beweging bij iemand aanraden.

PROBLEMEN

Een opsomming van de meest opvallende zaken/ waar ik weet van heb, aangezien ik nooit de nota krijg van reparaties (lease-auto):

* 8 banden versleten;
* OVERgevoelig voor spoorvorming (al die nieuwe banden hebben daar dus niet tegen geholpen), lijkt net of je altijd met zachte banden rijdt;
* lastig schakelen, achteruit schakelen lukt zelfs maar 2 op 10 keer (bekend probleem bij Rover);
* problemen koude start na beurt niet verholpen
* luidruchtig
* ABS pomp en ALLE remmen vervangen

2,8
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  2
 • Comfort
  4
 • Kosten
  2
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens