Rover 220 D (1997)

Uitvoering | 220 D |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Vorig jaar hbe ik een poging gedaan om een Fiat Bravo 1.9 gt jtd uit 1999 in te voeren naar Nederland vanuit Duitsland. Prachtige auto, pas 125000 km gelopen, alle opties, automatische airco enz enz. parelmoer lichtblauw.
Hoe dan ook, hij stond voor mn deur, airco ging kapot, dynamo deed het van de 1 op de andere dag niet meer. Ramen ging bij temperaturen boven de 20 graden niet meer elektrisch dicht, anders wel schokkend. Centr. vergrendeling weigerde dan ook. Toen heb ik besloten om hem zo snel mogelijk te verkopen (niet ingevoerd) aan een Duitser. Hij reed super lekker maar dat was ook alles. Deze heb ik toen met verlies verkocht. Toen ik die bravo kocht had ik mijn Golf 3 tdi verkocht en om de tijd te overbruggen heb ik een Golf 2 td gekocht voor een paar maandjes super zuinig ook alleen in de winter begon ie te zuipen. Ik rijd gemiddeld 4000-5000 km per maand en comfortabel was het zeker niet meer.
Toen heb ik regelmatig gezocht naar een leuke diesel en het merk Rover heb ik nog nooit gehad maar leek me wel ’sjiek’. dus? Ik wezen kijken voor een paarse aangeboden voor een leuke prijs, 1 nadeel: hij had 300000km gelopen. Het golfje had er ook al 325000 op staan toen ik hem kocht en 380000 toen ik hem verkocht zonder ook maar een druppel olie te verbruiken.
Anyway... ik zag die Rover. Ik reed die Rover, ik kocht die Rover. Onvoorstelbaar die pit in dat ding voor die 86 pk, en dan voor 300000 km geen rammelende draagarmen geen piepjes geen kraakjes. Onvoorstelbaar. Nu ben ik inmiddels 8000 km verder ondertussen andere velgen erop moeten leggen, waren krom, homokineet is kapot links voren.
Al-om-al super autootje! topsnelheid ligt bij 180-185 op de teller, deze wijkt 5 km/h af verbruik bij 130-140 1:16.7 zal in de zomer minder worden. Olieverbruik: niks; ook zoiets wat ik niet begrijp. Maar toch mooi meegenomen.
Homokineet links defect.