Renault Twizy Urban (2013) #3

Uitvoering | Twizy Urban |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
de eerste 3 weken
Deze Renault Twizy is aangeschaft als visite-auto voor onze huisartsenpraktijk.
Als opties en accessoires: Panoramadak (altijd doen), Switchblade deuren (idem), Renault ramen (wel fijn bij extreem regenachtig / winderig weer), Parrot Bluetooth (ook achteraf in te bouwen en dan een stuk goedkoper), regenhoes (volstrekt overbodig indien de ramen gemonteerd zijn).
Voordelen: eco-mobiel, superzuinig en economisch, rijdt als een kart, geeft bijzonder veel rijplezier, veel belangstelling en positief commentaar van mede-weggebruikers.
Nadelen: indien medepassagier geen ruimte voor bagage
Eigenschappen:
Sturen: fors onderstuurd, glijdt snel weg over voorwielen
Remmen: schijven rondom, prima gedimensioneerd, goed te doseren, noodstop prima ook bij regenweer (475 kg), geen ABS
Vering: al eens kart gereden? Maakt het plezier er niet minder om
Motor en transmissie: afrolgeluid prominent, vrij veel geluid in de cabine, boven de 60 km ook veel rijwind zonder ramen
Prestaties: motor wordt duidelijk softwarematig in toom gehouden, begintractie initieel rustig maar pakt daarna heel goed op
Constructie: zeer stijf chassis, nog geen kraakjes en rammeltjes; de zijspiegels kijken samen achter de auto en maken een achteruitkijkspiegel overbodig
Al met al zijn we bijzonder tevreden over onze ervaringen tot dusver, juist met het slechte weer van de afgelopen weken.
De actieradius (80 km) is ruim voldoende voor ons gebruik, parkeren is een peuleschil (twee achter elkaar op een parkeervak of 4 naast elkaar...), de rij-eigenschappen zijn verrassend goed. Als het zo blijft komt er nog een bij!
Over 6 maanden meer over onze ervaringen.