Renault Twingo 1.2 Authentique (2004)
Uitvoering | Twingo 1.2 Authentique |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
3e Twingo
Sinds 1996 rij ik met een Twingo. Na de lancering van dat type Renault heb ik er veel over gelezen. Dus 1 aangeschaft. Een metallic blauwe, met een grijs zacht schuifdak. Ik vond het een karakteristiek model. En reuze praktisch.
Met die eerste wagen ben ik met vrouw en kind ook vaak gaan kamperen. Dakkoffer erop en de ruimte zoveel mogelijk benutten waarbij de handige achterbank goed van pas komt. Zo heel Frankrijk doorgereden. Naar alle tevredenheid.
Het enigste nadeel van de dakkoffer is dat in de zomer bij open schuifdak de wespen en ander vliegspul wel heel veel naar binnenwaait wat uiteraard af en toe voor paniek zorgt.
Wat me ook is bijgebleven dat met de koffer en volgeladen het benzinegebruik niet meer werd, het leek zelfs beter te zijn, bij 120 was het verbruik altijd nog 1 op 19/20.
Na enkele jaren de blauwe ingeruild voor een rode met nieuwe techniek zoals een Quikshift schakeling. Ook met die auto veel gereden en zelfs naar Spanje met de kampeerspullen. Ja fijne auto. Toch kwam er een periode met een eind voor de Twingo. De Renault Modus was ook zijn eigenwijs karretje. Ook met een zelfde soort bank. En veel ander handigheidjes. Hierna een hele tijd met een Dacia gereden vanwege de komst van enkele honden. Daar was toch een "break"voor nodig.
Maar inmiddels rij ik weer 2 jaar in een Twingo. Een van 2004, dus bijna 19 jaar oud. Toch ziet ze er nog mooi uyit met de Cherry Rode Metallic lak.
Ik heb er nog evenveel plezier van, hoewel het onderhoud met dit oude model wel vaker nodig is. Nieuwe lagers, veerpoot, schokbrekers en komende zijn de aandrijfassen, de homokineten beginnen te tikken. Maar dat is niet zo gek, slijtage met deze km stand van bijna 200.000 is normaal.