Renault Talisman Estate TCe 150 Intens (2018)
Uitvoering | Talisman Estate TCe 150 Intens |
Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2018 |
Jaar van aanschaf | 2022 |
Leuke upgrade
Na jaren oude auto's te hebben gereden kwam deze als leaseauto vrij uit de vloot. Hij moest nog een jaar, maar het was een welkome vervanging van de Laguna.
De upgrade bevalt goed, niet eerder een automaat gehad en dat is met de vele kilometers echt een pluspunt.
Wat bevalt aan de Talisman?
- Hij is met 150pk snel zat. Meestal rijd ik in de comfort modus en ook dan gaat hij lekker mee. Soms in de sportstand voor het betere gooi- en smijtwerk. De vering wordt dan stugger, het sturen zwaarder, in het geheel een fijne wegligging.
- Ruimte genoeg, het is zo'n beetje even groot als de Laguna.
- Zeer goed geluid uit het systeem met subwoofer.
- Geen storingen of defecten gehad in dit ene jaar.
Wat bevalt minder?
- De stoelen zijn handmatig verstelbaar, de zitting is niet kantelbaar. En dat is nou net het manco, ik kan net geen echt lekker zit vinden. Bij lange ritten krijg ik met mijn lengte van 1,86m last van mijn heupen.
- De boordcomputer is traag. Als je bent gewend aan de parkeersensoren en achteruitrijcamera, en je gaat daarop vertrouwen, dan frustreert het wel als hij pas begint te piepen als je een obstakel al een paar seconden gepasseerd bent.
Verder geen bijzonderheden. Dit was een leaseauto, dus geen data qua kosten.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee