Mazda 6 Sportbreak - Renault Talisman Estate

Tussen economy en businessclass

AutoWeek 34 2018
AutoWeek 34 2018
AutoWeek 34 2018

Je leest het in AutoWeek 34 2018

Na zijn recente facelift staat de Mazda 6 weer een trede hoger op de luxeladder. Zeker als SportBreak beweegt hij zich - in vliegtermen gesproken - tussen economy- en businessclass. In dat speelveld treft hij de Renault Talisman Estate.

Wat is het mooi dat zulke auto's er nog zijn." De medewerker van Renault die ons de sleutel van de Talisman Estate overhandigt, slaat de spijker op de kop. In al het SUV- en cross-overgeweld van de afgelopen jaren raakt de D-segment-stationwagon wat ondergesneeuwd. Opmerkelijk, want op de lagere instap na valt er praktisch gezien weinig in te brengen tegen de stationwagon als alternatief voor een middenklasse-SUV. Sterker nog, in het geval van het door ons geteste duo heb je gewoon heel veel auto voor relatief weinig geld. Met hun naar verhouding bescheiden benzinemotoren zijn het geen hoogvliegers op de autobahn. Ze bieden daarentegen behoorlijk veel ruimte, comfort en luxe. En dat zonder dat je de hoofdprijs voor businessclass moet betalen.

Het was trouwens maar de vraag of Renault nog wel met een opvolger van de geplaagde Laguna zou komen. Toch was daar eind 2015 de geheel nieuwe Talisman, die een halfjaar later werd gevolgd door de Estate. Een eigenzinnig vormgegeven model, dat samen met de Espace de nieuwe koers voor de Franse firma in gang heeft gezet op het gebied van design, luxe en moderne voorzieningen.

Mazda laat de stationwagon evenmin aan zijn lot over. De 6 SportBreak stamt uit 2012 en heeft al een facelift achter de rug. Dat weerhield de Japanners er echter niet van om hem onlangs opnieuw een update te geven. Dit keer duidelijker dan de vorige; neem alleen al de voorkant, die is met de CX-5-achtige familiegrille en ledlampen weer helemaal bij de tijd. Hij doet in niets onder voor de Van den Acker-neus van de Talisman. En ook en profil ogen beide life- stylecombi's dankzij de schuin toelopende raamlijnen strak en dynamisch.

Verder lezen?

Dit artikel is gratis te downloaden in PDF-formaat. Hiervoor maak je eenmalig een AutoWeek account aan, waarna je onbeperkt uit het AutoWeek archief kunt downloaden.

Inloggen of Registreren

Gerelateerde forum topics

Praat verder op het forum