Renault Scénic 2.0 16V Tech Line (2007)

Renault Scénic 2.0 16V Tech Line (2007)

UitvoeringScénic 2.0 16V Tech Line
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2009

eerste probleem

21-6-2009
Inmiddels 3000 km gereden. Een stap vooruit tov. mijn vorige scenic (die ook al goed was). Perfecte caravantrekker. Lust wel wat meer benzine!

24-6-2010
Na het eerste jaar zonder problemen te hebben gereden zijn dit jaar toch al wat irritaties ontstaan. Bij aflevering (km. 22000) werd aangegeven dat de auto een volledige renault onderhoudsbeurt had gehad. Ik hoefde pas na 30000 terug voor de volgende beurt. Omdat ik de auto toch elk jaar wil laten controleren (ook met de vakantie in aantocht), begin mei een afspraak gemaakt voor een controlebeurt. Bleek dat de auto elk jaar (of 30000) een volledige beurt moest hebben. Aangezien mijn vorige scenic pas om het jaar (of 30000) een beurt nodig had, hier toch mijn verbazing over uitgesproken. Nu blijkt dat de nieuwe scenics toch elk jaar een beurt nodig hebben (staat inderdaad in het onderhoudsboekje). Vraag me dan toch wel af of Renault niet op zoek is gegaan naar vervangende inkomsten, gelet op het feit dat de rekening ruim € 300 was, maar ja.

Sinds een week startte de auto slecht (afslaan of doorstarten), volgens de dealer sprake van vervuiling (wat dus niet binnen de garantie valt, rekening 140!) . Tot 2 keer toe de auto 'opgehaald' nadat men belde dat de storing verholpen was. OOk tot 2 keer toe de auto laten staan omdat het probleem zich direct (op de parkeerplaats bij de dealer) manifesteerde. Inmiddels de auto een dag terug. Ik mag toch hopen dat dit niet het begin wordt van een reeks van problemen. duimen maar.

update 2-7-2010
Vanmorgen de scenic wederom teruggebracht met startproblemen. Vervangen zijn bougies (vreemd want hij heeft 2 maanden geleden not een off. onderhoudsbeurt gehad) en een aircosensor. Wacht verder af.

probleem blijft terugkomen

Inmiddels een kleine 2 weken verder. Het startprobleem blijft (weliswaar in mindere mate) terugkomen. 3 x was dus geen scheepsrecht. De beurt was overigens een kleine beurt en dan vindt ik 300 euro toch wel fors. volgende week maar weer eens een afspraak maken met de dealer.

probleem gesignaleerd

Vanmorgen de auto laten uitlezen bij een andere garage en daar werd geconstateerd dat de inlaatdruk veel te hoog was. Advies was de inlaatdruksensor laten vervangen. Zal - gewapend met deze informatie - a.s. woensdag weer terug gaan naar de dealer.

Het is opgelost

Vanmiddag voor de 5e keer in drie maanden de auto opgehaald bij de dealer. Het probleem zat 'm in de distributieriem. Deze stond blijkbaar niet (meer?) goed afgesteld. Hoe dit mogelijk is kon men niet verklaren. Auto is altijd bij deze dealer in onderhoud geweest. In elk geval rijdt hij weer zoals het hoort. Distributieriem is vervangen (onder garantie) dus hoef ik dus de komende 4 a 5 jaar me geen zorgen meer te maken over de (kosten van de) vervanging van de riem.
En nu duimen maar!

Geen problemen meer gehad

Inmiddels een jaar en 15000 km verder. De auto rijdt heerlijk. Geen motorische problemen meer gehad.

7,0

PRIVATE LEASE Renault Scénic