Renault Scénic 1.5 dCi 85 Business Line (2006)

Renault Scénic
Renault ScénicRenault ScénicRenault ScénicRenault ScénicRenault ScénicRenault ScénicRenault ScénicRenault ScénicRenault ScénicRenault ScénicRenault ScénicRenault Scénic

UitvoeringScénic 1.5 dCi 85 Business Line
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2008

Tja, ik had geen keuze en ben in een Scenic terecht gekomen. Het is een ruime auto. Ondanks dat is hij niet echt geschikt voor grote mensen. Niet dat je ruimte te kort hebt, die is er genoeg, maar ze hebben er veel te kleine stoelen in gezet. De zittingen bieden geen steun aan de benen en de rugleuning zit ergens onder mijn schouderbladen. Fransen zijn kennelijk erg kleine mannetjes. Dit heb ik eerder in een eerdere scenic van het eerste type ook al geconstateerd.

Buiten dat heb ik vrij weinig aan te merken. De auto is traag, maar echt hard kan je toch niet meer in dit land. Hij is verder relatief stil, relatief zuinig en relatief compleet. Ik mis alleen een knop om de ventilatie in 1 keer uit te schakelen. Ook is het jammer dat de knoppen van de cruisecontrol niet verlicht zijn en dat de bediening van de radio rechts achter het stuur zit ipv links. Ten eerste omdat deze nu zo dicht bij de radio zit, dat ik eigenlijk net zo goed direct de radio kan bedienen, ten tweede omdat ik mijn rechterhand vaak een stuk lager op het stuur heb dan mijn linker op lange stukken snelweg.

Alleen snap ik het nut niet van die stomme Renault kaartsleutel. Sowieso worden autosleutels de laatste tijd steeds groter (schat, ben je blij me te zien? nee dat is mn autosleutel...) maar zo'n debiele kaart kan je helemaal nergens makkelijk kwijt en is een ramp aan een sleutelbos. (en om te voorkomen dat ik zonder huissleutels de deur uit ga is dat wel de plaats waar een autosleutel hoort)

Geen. Op zich wel bijzonder voor een renault. Eerdere renaults hebben het nooit zo lang bij mij volgehouden.

O ja, er zit een rammeltje in een van de deuren die precies bij 120 erg irritant is.

6,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Renault Scénic