Renault Scénic 1.5 dCi 100pk Dynamique Comfort (2004)
Uitvoering | Scénic 1.5 dCi 100pk Dynamique Comfort |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Deze week de auto ingeleverd naar 3 jaar lease daarom nu een review van deze Renault.
Toen ik de auto net besteld had in 2004 was ik erg huiverig om alle negatieve berichten omtrend de betrouwbaarheid van renault, maar ik moet zeggen nadat ik de auto eenmaal in mijn bezit had en ik er het eerste jaar mee gereden had ik zeer onder de indruk was van de auto. Vooral de motor heeft mij in de afgelopen drie jaar verbaast doen staan. Over 158000km slechts 1/2 liter olie verbruikt, gemiddeld 1 op 17 gereden en zeker met caravan voldoende power. Ook als reisauto kwam de Renault goed tot zijn recht. Waren er dan geen problemen zou je zeggen??
Wel laat ik eerlijk zijn. De versnellingsbak deed niet altijd wat hij moest doen en zeker op het laatst was het goed te merken dat deze wat minder werd. Alle ramen zijn qua mechanisme al een keer of twee stuk geweest. Radio (Carmanat) wordt bij flink stoken van de kachel op lange ritten erg warm en stopt er dan mee, ruiterwisser mechanisme twee keer vervangen, en verder....?? Niks! Wel moet ik zeggen dat als er wat bijzonders was het meestal kwam na een beurt bij dealer en dit was meestal het gevolg van niet juist uitgevoerde werkzaamheden(half werk) met het gevolg dat ik dan weer terug moest om het te laten fixen(VB te weinig remvloeistof etc...).Volgens mij is dit ook het grootste probleem van Renault als dealer zijnde en kan de auto zelf er niet zoveel aan doen.
En nu moet ik toch echt toegeven dat ik de afgelopen 3 jaar echt een fijne auto heb gehad met relatief voor een Franse auto weinig problemen.
Ik rijd nu sinds twee dagen in mijn nieuwe auto(Zafira) en ik hoop dat deze net zo lekker gaat als de Scenic.
Versnellingsbak werkt slecht.
Radio werd warm.
Raam mechanisme defect voor alle ramen.
Ruiterwisser mechanisme tweemaal defect en vervangen door nieuw