Renault Mégane RXT 1.6 16V (1999)
Uitvoering | Mégane RXT 1.6 16V |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Ondanks dat het niet de meest opvallende wagen is, maar zeker ook niet de lelijkste heb ik steeds meer een band met deze voiture francaise. De stoelen zitten niet echt lekker, en de bouwkwaliteit van het interieur is frans.
Sinds wij een caravan hebben aangeschaft (Kip van max 1000kg) begin ik de Renault steeds meer te waarderen. Het verbruik valt met gemiddeld 1:13 niet tegen, beslist niet voor een automaat, maar 1:11,5 met de caravan erachter op-en-neer naar de Moezel in Duitsland vind ik helemaal top!
Ondanks dat ik deze wagen zonder garantie en zonder beurt bij een volvo dealer heb gekocht, heb ik nog geen noemenswaardige problemen gehad.
Bij de eerste APK keuring is een achterband vervangen en een onderdeel van de ophanging is vervangen. Al met al heeft dit geresulteerd in minder dan €250 aan onderhoudkosten in ruim 1,5 jaar!
Ik hoop nog minimaal 2 jaar onbezorgd met deze wagen te kunnen rijden. Ondanks het gemis aan ’duitse’ degelijkheid krijg je met de dag meer waardering voor deze francaise van 9 jaar!
trouwe renault
Het is alweer een tijdje geleden dat ik lovende woorden over onze groende bolide schreef. Maar na 2,5 jaar in bezit, kan ik constateren dat het toch echt een fijne kar is.
Laatst is wel de scharnier afgebroken van de achterklep, maar die heb ik zelf kunnen repareren door er een flinke rvs bout doorheen te draaien. Bij de garage konden ze me niet helpen, en konden alleen de hele klep vervangen. Dat zou toch een pittige reparatie worden, en dan heb ik het spuiten nog niet eens mee geteld.
Afijn, de klep sluit weer en zo rijden we inmiddels de 3e winter tegemoet.
De (Volvo)accu doet het nog steeds prima, zelfs bij al een week -5 's nachts en 0 overdag. Chapeau!
Door de economische crisis, en de situatie in 2009 denk ik dat we de Megane toch nog maar een tijdje gaan houden. Ik heb erover gedacht om in september een andere auto te kopen, maar dat wordt nog maar even uitgesteld tot betere tijden.
Even kort en bondig:
Plus:
*relaxed rijden (mede door automaat)
*weinig en lage onderhoudskosten
*gunstig verbruik en lage wegenbelasting (€35/mnd)
Min:
*weinig spectaculair
*bouwkwaliteit van een koekblik
*matige zitpositie
Verder verbaast de Megáne me nog steeds door zijn betrouwbaarheid.