Renault Mégane Grand Tour 1.9 dCi Dynamique Luxe (2004)
| Uitvoering | Mégane Grand Tour 1.9 dCi Dynamique Luxe |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2004 |
| Jaar van aanschaf | 2004 |
| KM-stand bij aanschaf | 45 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Gisteren eindelijk na lang, lang , lang ! wachten de GT op gehaald. Geweldig! Wat een verschil met de Arosa! Eindelijk airco, pardon, climate control, electrische ramen, navi, afijn te weel om op te noemen. En alles werkt prima! Giga kofferbak, kan ik eindelijk eens m"n visspulen vervoeren zonder al dat zand in m"n interieur! Lekkere stoelen ook. Goed verstelbaar, wel iets te korte zittingen, maar dat went wel denk ik. Lekker veel vakjes en bakjes in het interieur. Nog een beetje wennen aan de regensensor. Een maal aan het rijden werkt het perfect. Geluidsinstallatie valt erg mee. Carkit ook erg fijn. En wat is hij stil! Binnen hoor je nauwelijks dat je met een diesel onderweg bent. In het boekje staat dat het volle vermogen pas loskomt na de voorgeschreven inrijdkilometers (1500 km). Lijkt me vreemd, maar ik hoop het wel. Ik heb namelijk niet echt het gevoel van 120 pk. Misschien komt dat nog? Even geduld. Achterin trouwens lekker veel ruimte. Het bevalt me tot nu toe erg goed.
- Een weigerende wisser op de achterruit. Na een keer de klep geopend en gesloten te hebben werkte hij weer.
- Een los afdekklepje van een schroef in een handgreep: kon ik er zo indrukken.
- Rubber drempel kofferbak staande deel rechts omvat bekleding niet goed, dat floept er steeds uit, stukje dubbelzijdig foamtape doet wonderen.
- Opvallend dat de deurstijlen (waar je steeds aanpakt) erg besmettelijk zijn. Ook zonder vette handen zijn ze naar een paar ritjes erg beduimeld. Misschien eens een beetje was op smeren?