Renault Mégane Grand Tour 1.9 dCi Dynamique Luxe (2004)
| Uitvoering | Mégane Grand Tour 1.9 dCi Dynamique Luxe |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2004 |
| Jaar van aanschaf | 2004 |
| KM-stand bij aanschaf | 13 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Keuze is gevallen op de Megane GT na het één en ander te hebben vergeleken met een VW Golf. Na een zeer lange levertermijn (22 maart besteld/ 13 juli geleverd!) eindelijk de auto binnen.
Waarom deze keuze:
- vallue 4 money. Zéér complete auto!
- design
- veiligheid (5 sterren NCAP)
- prestatie van de 1.9 DCI
- exclusiviteit op de weg
Qua rijeigenschappen overtreft "ie mijn verwachtingen. De motor is zéér stil en zéér krachtig. Binnenkort gaan we op de Deutsche Autobahn het luie zweet eruit rijden. Ik had er al in deze review over gelezen, maar het sturen is inderdaad wennen. De auto heeft de neiging rechtdoor te willen gaan in de bochten. Dit is wel even wennen.
20/07/04: Inmiddels 1.300 km erop zitten. Heb verder geen problemen kunnen ontdekken. Hij gaat als de brandweer. Volgende week op en neer naar Italië. De echte vuurdoop.
Lijst is kort, maar ik wel hem toch even noemen:
- noem me een zeikert, vlak na aflevering kwam ik erachter dat men de ruitwisservloeistof was vergeten bij te vullen "en fabrique".
- bij het afspelen van cd"s geeft dit een vervelende kraak over de speakers. Het lijkt net of je weer LP"s aan het afspelen bent. De Carminat 6 CD wisselaar zal worden vervangen. Volgens Renault is het een bekend probleem.
- de wijze van communicatie vanuit de dealer inzake de levertijd was zeer summier. De feiten waren zo dat de vraag hoger was dan de productiecapaciteit, met als gevolg een vertraagde levering. Ik moest het maar accepteren... Als ik zo met mijn klanten om ga dan...