Renault Mégane Grand Tour 1.9 dCi Dynamique Luxe (2003)
| Uitvoering | Mégane Grand Tour 1.9 dCi Dynamique Luxe |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2003 |
| Jaar van aanschaf | 2003 |
| KM-stand laatst | 0 km |
*** update 2004-10-08 ***
Gisteren de 45.000 km laten uitvoeren en hierbij wat mankementen aangegeven:
- linkervoorlamp kapot (opgelost)
- linker achterzetel blijft haken als je "m wilt inklappen (opgelost)
- Boven de 170 km/uur krijg ik de melding dat alle 4 banden een te lage druk hebben. Ik dacht dat er een fout in de boordcomputer zit, maar de dealer wist mij uit te leggen dat dit ook in de handleiding staat (heb ik niet gelezen) het is een waarschuwing. Ze hebben de banden wat harder opgepompt)
- Ik hoor en voel een trilling, ratel in de versnellingspook in de 6e versnelling bij +/- 120 km/uur (opgelost)
- remmen piepten (opgelost)
- autoradio werkte niet goed (hopelijk opgelost)
*** update 2004-08-23 ***
Auto rijdt nog steeds als een trein. Ik was, volgens mij, één van de eerste met deze auto in Nederland en ik vind het jammer (maar zeer begrijpelijk) dat ik er steeds meer rond zie rijden. De bijgeluiden in het interieur beginnen mij wel steeds meer te irriteren (zie ’problemen’). Ik hoop dat de dealer daar wat aan kan doen bij de volgende grote beurt.
*** bij 4700 km ***
Eerst even een complimentje voor de dealer. Omdat ik graag op vakantie wilde gaan met mijn nieuwe auto hebben ze ´m speciaal eerder uit België opgehaald. Hierdoor heb ik de Mégane Grand Tour dan ook even goed kunnen testen op de Deutsche Autobahn.
Voordelen:
- zeer krachtige remmen
- zeer veilig (nog niet getest)
- zeer stil
- ruim
- mooi (subjectief)
- leuke snufjes: vele grote opbergvakken, regensensor, lichtsensor, auto-dim-achteruitkijkspiegel, 6e versnelling, handige tankdop.
Nadelen:
- vloerkleedjes slijten erg snel.
- vermogen valt me toch iets tegen. Dit komt misschien omdat je de motor bijna niet hoort en omdat alles zo soepel gaat, hierdoor heb ik het idee dat er weinig ´gebeurt´. Heuveltje af in Duitsland wel 220 km/uur gereden. Op vlak terrein rijdt ie zo´n 196 km/uur.
- ik zit wel eens naast de versnellingen, maar dat kan ook aan gewenning liggen.
- soms wat vage besturing, auto wil heel graag rechtdoor rijden. Hier moest ik eerst aan wennen, maar bevalt nu wel goed. Andere bestuurders moeten er ook altijd even aan wennen.
- Aan/uit knop voor snelheidsregelaar/snelheidsbegrenzer zit op een onhandige plek (dit is trouwens niet knop voor het instellen van de snelheid enz., die zitten namelijk wel heel ghandig op het stuur).
- kleine ruitenwisser achter.
*** update 2004-08-23 ***
Het begint helaas al de negatieve verschijnselen te vertonen van Franse auto’s:
- steeds meer kraakjes in het interieur, ritsels in het plafond en in de 6e versnelling bij zo’n 120 km/uur een trillend gekraak.
- gisteren door Duitsland gereden en wanneer ik dan een tijdje zo’n 200 km/uur rijd, wordt er in het informatiescherm aangegeven dat van alle 4 banden de bandendruk te laag is. Wanneer ik dan weer eventjes wat langzamer rijd, verdwijnt deze melding weer.
- De standaard radio/cd-speler gaat zich steeds vreemder manifesteren: zo nu en dan gaat automatisch (dus zonder de tussenkomst van een inzittende) het volume van 0 naar 30 of van 30 naar 0. De Renault-dealer heeft de afstandsbediening vervangen, maar dit mocht niet helpen, het gebeurt nog steeds. En ik kan de laatste weken geen CD’s meer draaien. Bij het aan- en uitzetten van de radio ratelt het binnenwerk voor zo’n 10 seconden en is daarna stil.
- De ventilator in het middenconsole begint steeds meer aan te lopen, waardoor je de ventilator hoort draaien/ritselen. In het begin ging dit na een paar seconden weg, maar nu blijft het soms hele ritten doorgaan.
*** bij 4700 km ***
Ik ben tot nu toe tegen twee probleempjes aangelopen, die de dealer beloofd heeft op te lossen:
- Defecte sensor in linker-achter-portier-handgreep. Deze is vanaf het begin waarschijnlijk al kapot geweest. Volgens de dealer kan het ook zo zijn dat de sensor wel werkt, maar dat hij nog niet ingeschakeld is. (is inmiddels opgelost)
- Auto is niet goed uitgelijnd afgeleverd. Ik dacht eerst dat het door de wind komt, maar de auto ligt ook bij windvlagen als een blok op de weg. Slechts even uitlijnen dus. (is inmiddels opgelost)
- Vloermatten slijten snel.