Renault Mégane Grand Tour 1.6 16V Dynamique Comfort (2003)
| Uitvoering | Mégane Grand Tour 1.6 16V Dynamique Comfort |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2003 |
| Jaar van aanschaf | 2003 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Update: Ik heb de auto nu bijna een jaar. Ik ben nog steeds zeer tevreden. Ik heb geen problemen gehad. De auto loopt zeer goed op LPG (gelukkig), ik merk geen verschil met het rijden op benzine. Een echte aanrader dus!
(Ik heb de Renault nu ruim een week en ik moet zeggen dat ik zeer tevreden ben.) De auto ligt als een blok op de weg, is van binnen een stuk ruimer dan zijn concurrentie (Golf Variant, Peugeot 307) en is van alle gemakken voorzien. De auto stuurt zeer soepel. Als ik me niet vergis is de stuurbekrachtiging ook snelheidsafhankelijk. Binnen vind je veel opbergruimte waarin je al je losse spulletjes kwijt kunt. Met name het opbergvak onder de middenarmsteun is handig voor een lading CD´s. Een ander pluspunt vind ik de stille motor. In vergelijking met een Golf 1.6 is hij een stuk stiller. Al met al ben ik zoals gezegd zeer tevreden.
Update: Niet echt een probleem, maar het zonnescherm is onlangs vervangen. Het ging niet meer naar beneden (rolde niet meer op) Ik denk dat mijn zoontje dit op zijn geweten heeft.
Onhandig vind ik de aan/uit knop voor de cruise control/snelheidsbegrenzer. Deze zit aan de onderkant van het dashboard, uit het zicht. Je moet echt even zoeken. De bediening voor de cruise control zit echter wel op het stuur, zoals het hoort.
Mijn Grand Tour rijdt nu dus ruim 30.000 km op LPG. Ik heb over het algemeen slechte ervaringen met LPG, maar met deze nieuwe LPG installatie, ontwikkeld door Eurogas, heb ik geen enkel probleem.