Renault Mégane Grand Tour 1.6 16V Authentique Comfort (2004)
| Uitvoering | Mégane Grand Tour 1.6 16V Authentique Comfort |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2004 |
| Jaar van aanschaf | 2004 |
| KM-stand laatst | 0 km |
22-11-2004:
Ik rijd deze auto sinds 3 mnd. als leaseauto (en rij derhalve op LPG). Door geluk bij een ongeluk is er een extra grote onderbouw tank ingekomen (100% = 67 liter), waardoor je er flink ver mee kunt komen (gemiddeld 500 km). Over het algemeen een zeer comfortabele en ruime auto waarin het, ook al in deze uitvoering, aan weinig ontbreekt: veel standaard opties die bij de concurrenten als optie leverbaar zijn. De auto rijdt probleemvrij op LPG en er is geen verschil merkbaar met benzine en trekt lekker door op de snelweg, ook in de 5. De stoelen zitten goed en geven veel steun bij langere ritten. Ook het in 2 richtingen verstelbaar stuurwiel is goed in te stellen.
21-3-2005:
Ben nog steeds zeer tevreden over de auto qua rijeigenschappen. Het is en blijft een heerlijke kilometervreter en ik zit er heerlijk in. In deze auto word ik over lange afstanden niet snel moe!
8-5-2006:
Hij heeft me nog nooit echt in de steek gelaten en qua comfort vind ik dit nog een heerlijke auto, alleen al die probleempjes...!
10-5-2006:
Volgens mij had ik dat eergisteren beter niet kunnen schrijven.
11-5-2006:
Ja hoor. Hij heeft me in de steek gelaten!
21-9-2006:
nog even en ik laat die auto in de steek :(
22-11-2004 (20.000):
Direkt na aflevering op vakantie naar Zweden met maar 1 probleempje: achterklep wilde niet sluiten, maar na enig zoeken een palletje gevonden om de sluiting te resetten waarna de auto weer afsloot.
Last van lekkage aan de voorportieren, water loopt kaartenbakken in, moet hiervoor nog langs de dealer.
Eerste paar honderd meter met koude motor houdt de auto in (benzine). Volgens dealer een bekend probleem waar nog geen software-update voor is. Valt echter mee te leven.
21-3-2005 (37.000):
Ondertussen 4x bij de dealer geweest voor de lekkage. Er was steeds een wisselwerking met het afkitten tegen de lekkage en de werking van de speakers, maar nu lijkt het probleem eindelijk opgelost. Nu doemt zich echter weer het volgende probleem op: portierraam links voor doet het vaak (en steeds vaker) niet. Had vorige week een afspraak hier voor met de dealer. Een dag van te voren deed het raam het weer wel! Afspraak dus afgezegd. De dag erop: raam gaat natuurlijk weer niet open! FIJN! vooral als je bij een parkeergarage wegrijdt en je raam niet meer dichtwil!
Ook de achterruitwisser vertoont kuren. Doet het soms niet. De dealer doet prima zijn best om alles te verhelpen, maar ik vind het nu wel genoeg. Maar goed, ik was misschien ook wel verwend met mijn vorige auto (een Subaru Impreza).
01-06-2005:
Eerst maar terugkomen op probleem met raam linksvoor. Op een dag even 5 min. naar het postkantoor geweest. Auto afgesloten. Bij terugkomst was het linkervoorraam open: geen beweging meer in te krijgen! Meteen naar de dealer, diagnose: kapotte elektromotor, waarschijnlijk veroorzaakt door lekkage. Jaja. De lekkage komt steeds na verloop van tijd terug. Ook de speakers in de voorportieren kraken weer (ze zijn niet kapot).
26-04-2006 (105.000):
Maar gelijk met het belangrijkste probleem beginnen: gaslekkage! Rijdt nu de 2e winter op LPG. Onderbouw installatie van Eurogas icm 67l tank. Werkt op zich prima en rij relatief zuinig. Maar halverwege de winter opeens ’s ochtends een behoorlijke gaslucht te ruiken in de auto. Euvel was niet moeilijk te vinden want het gas ontsnapte luid sissend ergens vanachter de grille uit een leiding. Dealer heeft het meteen met voorrang onderzocht (dank). Bleek te gaan om een afdichtringetje in de toevoerleiding vervaardigd uit alluminium welke was gaan corroderen. Binnen 5 min. was het ringetje vervangen door een ringetje met een andere legering. Is wel geen direkt Renault probleem, maar toch! Een collega heeft ondertussen precies hetzelfde meegemaakt.
Andere problemen in deze periode:
- kapotte bandendrukmeter (valt uit bij sneldheden boven 100 km/h),
- airco doet niets meer (moet hiervoor nog naar de garage),
- zonneschermpje in het portier r.a. is al een paar keer gerepareerd, maar gaat steeds weer kapot, na slecht 1x gebruik. Heb het maar opgegeven.
- motor begint wat olie te verbruiken, maar gelukkig nog niet te veel.
- begin steeds meer kraakjes en rammeltjes in het interieur te horen, waarvan sommige best irritant zijn
- achterruitewisser heeft een hele tijd feilloos gewerkt, sinds kort echter werkt ie soms weer niet. Workaround: motor uit en aan!
- spiegelverwarming links kapot
Op naar de volgende servicebeurt!
8-5-2006
- vandaag naar de garage geweest voor de airco... was niet veel vloeistof meer in. Garage heeft de airco afegeperst maar kon geen lek waarnemen. Nu hebben ze hem weer gevuld en er fluox (kleurstof) bij gedaan zodat als het weer lekt ik misschien zelfs iets zie. Voorlopig doet ie het weer. Geen luxe bij het warme weer nu.
Nog even voor de duidelijkheid: ik ben echt netjes op mijn auto’s (voordat hier de verkeerde indruk ontstaat).
10-5-2006:
Eerder terug dan verwacht om een extra stukje toe te voegen. Vandaag net op weg van Groningen naar Utrecht. Net 3 km op de A28 met rustig tempo. Plots gaat het motorstoringslampje aan. Op advies van de eigen garage naar de dichtsbijzijnde Renault garage, werd ik vrijwel meteen geholpen! Volgens de diagnose apparatuur was er een storing met de inspuiting, maar een direkt probleem kon niet gevonden worden. Wel houdt de auto af en toe in bij het gas geven. Even de boel gereset en me weer op weg gestuurd met de mededeling dat ik het in de gaten moet houden en mocht het weer gebeuren de auto wat grondiger nagekeken moet worden. Hoe lang zal het duren voor dat dus gebeurt? Ik wacht wel weer af :(
11-5-2006:
...één dag dus. Probleem is ook nog veel erger geworden: na een kort ritje van een paar km. begon de motor continu tijdens het schakelen al af te slaan! Met wat horten en stoten eerst maar naar huis gereden. Morgen gaat ie naar de garage!
21-9-2006 (130.000 km):
Vvorige probleem was niet de bobine, maar een kapotte nokkenassensor. Ondertussen rijdt ie al weer niet zo lekker meer, bij constant gas geven en los laten veel gehort en gestoot, dat zal waarschijnlijk wel een bobine zijn. Sinds kort vertoont ook de koelwatertemperatuurmeter kuren. Het lijkt wel een toerenteller. De sensor of een contactje zal wel kapot gaan. Mijn banden lopen ook continu leeg: dit komt volgens de dealer door te zwakke bandenspanningssensoren: je moet ze met fluwelen handschoentjes kennelijk oppompen. Ik sta dus minimaal één maal per week bij de pomp. Eén sensor weigert sowieso af en toe dienst. Nog 20.000 km... dan zit de termijn er op. Ik kan niet wachten op een andere auto!
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee