Renault Mégane Grand Tour 1.5 dCi 105 Business (2007)

Uitvoering | Mégane Grand Tour 1.5 dCi 105 Business |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Na mijn geweldige Volvo met 180 d. km verkocht te hebben kon ik via mijn werkgever een leaseauto uitzoeken. Helaas slechts keuze uit drie merken, VW Golf, Peugeot 307 en de Renault Megane. VW leek mij de beste maar tot op heden was er geen stationversie, dwz die is in aantocht. Dat wilde ik in ieder geval, een break! Bij Peugeot hadden ze een leuke aanbieding in de vorm van de 90 pk Hdi Premium-uitvoering maar ergens wist die auto mij niet te overtuigen qua model. Bij Renault werd ik ten eerste het best geholpen, de dealer nam alle tijd en bleek niet te beroerd met tegemoetkomingen.
Uiteindelijk had ik dus een Renault Megane 1.5 Grandtour besteld, met glasdak en lichtmetaal want die plastic doppen deden me pijn in de ogen. Tot nu toe bevalt de auto me enorm. Hij voelt solide aan, beter afgewerkt dan ik dacht en ook de gebruikte materialen zijn mooi en degelijk, i.t.t. wat ik altijd las in de bladen en op Internet. Het ruimteaanbod is prima, overal bergruimte en kleine vakjes. De bediening is ook goed behalve de cruisecontrol. Om deze wakker te maken moet je echt met je hoofd onder het stuur kruipen om de knop te vinden. De richtingaanwijzer maakt een bijzonder geluid, heel hoog en aanwezig. Niet storend maar het past totaal niet bij moderne auto’s.
De auto heeft een 6 bak en ik ben daar zeer over te spreken. De motor is heel soepel en daardoor is de 5 a.h.w. overbodig geworden. Je kunt rustig tot 70 terugzakken en optrekken zonder zware brom of tegenspruttelende motor. Qua power is het niet mijn Volvo maar hij is vlot genoeg. Ik denk dat de auto ook nog wat sneller wordt naarmate er meer op de teller staat. Anderzijds staat daar een schitterend verbruik tegenover. Tot nu toe meer dan 1 op 20!! En ik rijd absoluut niet bewust zuinig. Verder valt het enorme geluidscomfort mij op, hij is erg stil, ook bij hoge snelheden.
Het weggedrag is zeer comfortabel, klinkers merk je haast niet. Daarentegen is een snelle bocht wat minder leuk vanwege het hoge comfort. Racen over een bochtig circuit vindt deze auto minder leuk, ik dus ook! Het is geen uitdagende bochtenridder.
Kortom, de auto heeft mij absoluut weten te overtuigen tot nu toe. Als de Renault de statistieken in positieve zin weet te negeren, dan heb ik een geweldige auto. Helaas lees je ook wel eens andere dingen over Renault. Dit is een Serie II dus hopelijk zijn alle fouten er uit.
Geen!