Renault Mégane Estate TCe 180 GT (2011) #2

Renault Mégane Estate
Renault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane Estate

UitvoeringMégane Estate TCe 180 GT
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

Aanschaf

• 3 km

Morgen 18/1/2011, op mijn verjaardag!, hebben we de afspraak bij de Renault dealer om de auto op te gaan halen. Na een jaar of 10 Ford te hebben gereden (Escort '88/Orion '90/Escort '95/Focus '01/Focus '07) ga ik nu officiëel vreemd met een Megane.

Eigenlijk wilde ik de nieuwe Focus kopen (de 1.6 EcoBoost 180pk versie), maar een combinatie van inruil (€ 4.500,- minder dan bij Renault) en aanschafprijs (ruim € 3.000,- meer) deed me uiteindelijk toch niet naar de Ford dealer gaan.

In december vorig jaar zijn we voor de eerste keer bij de Renault dealer informatief gaan kijken, maar ik had me van te voren al uitvoerig op internet via de Car Configurator geïnformeerd. Mijn keuze stond al vast op de 2.0 TcE als GT (dus niet de GT-Line!), op de RS na de duurste benzine Megane. 180 pk, 300nm bij 2250 tpm en 0-100 in 8 sec. (een heel groot verschil met mijn Focus 1.8i 16V met 125 pk!).

Bij de dealer in Heerlen kregen we een verkoper waar we "geen klik" mee hadden en 's middags ben ik nog naar de dealer in Kerkrade gegaan. Hier klopte het wel en dus besloten om hier verder te praten. Weer één weekje later een proefrit gemaakt in een 1.4 TcE met 130 pk en die viel niet zeker tegen.

Op basis van deze proefrit hebben we dan ook de knoop doorgehakt en de handtekening gezet ok de koopovereenkomst. Het wordt een Blanc Glacier (witte) met een aantal opties: Privacy Glass - Automatische Parkeerrem - Akramys 3d audio systeem - Europa kaarten van het Tom Tom navigatie systeem.

Ik kan natuurlijk verder nog niet veel vertellen, maar als ik hem morgen ga ophalen zal ik direkt een aantal foto's maken en die uploaden. Hopelijk wordt het een leuke en langdurige relatie!

UPDATE!!!

Vandaag was het dan zover, de aflevering! De halve dag vrij genomen en om 13.30 uur stond de afspraak. Helaas was "onze verkoper" ziek en dus werden we door een andere verkoper geholpen. Maar wat voor een aflevering. Ik heb er nu al een aantal meegemaakt, maar deze was echt zeer uitgebreidt! Raymond, de verkoper, nam zich uitgebreidt de tijd (bijna 2 uur) voor de aflevering incl. een test rit waarin ie alles heeft uitgelegd. ECHT TOP!

De eerste indrukken zijn zeer positief. Prachtige auto, zeer mooie afwerking van het interieur en super rij prestaties!

Later volgt er een uitgebreidere testrit en daarna een nieuwe update!

Kwaliteit

• 250 km

Na de aflevering, die 2 uur duurde!!!, zijn we weer een paar dagen verder en ik moet zeggen dat ik uiterst tevreden ben met de Megane GT!

Je leest en hoort veel over Franse auto's, maar wat betreft de bouwkwaliteit van ex- en interieur ben ik zeer aangenaam verrast. Alles zit strak in elkaar en voelt zeer solide aan. Hoewel ik nog steeds iedereen een Ford kan aanbevelen, is de Megane op veel plunten beter dan mijn ex Focus.

De besturing is direct en communicatief maar wel een stuk lichter. Bij zo'n sportieve auto verwacht je eigenlijk wel een wat zwaardere installatie. Maar het stuurgedrag voelt zeer lekker en direct aan.

Het onderstel is zeer strak en hoewel er op dit moment de 16" winterbanden onder liggen, merk je duidelijk dat ie een zeer strakke/goede wegligging heeft. Echt top.

En dan de motor. Hoewel ik hem nog niet echt super ver door heb getrokken, merk je wel dat deze motor veel potentie heeft. Vanaf een 2.000 tpm merk je dat de turbo mee begint te doen en ervaar je de "duw in de rug" waar zoveel over wordt gesproken bij turbo motoren.

Hoewel ik natuurlijk nog geen echte goede review kan schrijven op dit moment is het wel duidelijk dat ik uiterst verrast ben door mijn Megane. Dit is een toppertje!!!

10,0

PRIVATE LEASE Renault Mégane