Renault Mégane Estate dCi 110 GT-Line (2012)
Uitvoering | Mégane Estate dCi 110 GT-Line |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Positief
Al geruime tijd volgde ik een aantal reviews over de Megane diesel.Na talloze proefritten in vele auto's ( Octavia, Golf, A3, 308, 1-serie, Guilletta enz.enz) viel mijn keuze op de prachtige Megane GT-line automaat.Het betreft een lease auto.
Afgelopen zaterdag 21 januari kon ik (levertijd 3,5 maand) mijn "heilige koe" ophalen bij de dealer in Hoogeveen.
Wat een plaatje, al zeg ik het zelf!
Ik wil graag mijn ervaringen delen met andere medeweggebruikers en zal met enige regelmaat mijn review updaten.
De 1e 800 km zitten erop.
Een heerlijke (luxe) auto. Zeer compleet uitgerust.Enigzins stug geveerd, maar dat mag de pret niet drukken....een goede wegligging !
De parkeersensoren zijn ivm de relatief grote "dode hoeken' geen overbodige luxe.
Een fantastisch schakelende versnellingsbak, die ook handmatig te bedienen is. Goede stoelen...deze zijn wat rianter dan de standaard stoelen in andere uitvoeringen.
En wat mij vooral aanspreekt: Het voelt allemaal goed degelijk (lees duits) aan en dat miste ik in mijn vorige auto, een Peugeot, enorm.
Zoals het nu lijkt gaat mij deze auto goed bevallen. Maar eerst maar eens serieus de nodige (lange) afstanden afleggen om tot een objectiever beeld en oordeel te komen.
Ik laat zeker weer van mij horen/lezen.
Nog positiever
Bonjour !
Het vervolg van mijn review staat tussen jullie reacties.Ik kon niet zo snel vinden waar ik een vervolg kon plaatsen.
Zeer tevreden ben ik dus over de Megane.
Gisteren nieuwe winetrbanden laten monteren, dus kom maar op winter !
Na ruim 2 maanden
Het waren "km rijke" weken. Niet omdat de auto nieuw was, maar dat kwam zo uit ivm mijn werk.
Natuurlijk prachtig om de nodige ervaring op te doen.
De zomersloffen zitten er sinds afgelopen donderdag weer onder ( bijzonder punt> deze zijn rumouriger dan de (dure) wintersloffen) hmmmm..das minder....Continental zit er onder.
Verder....wat is de Megane een enorm fijne auto en helemaal i.c.m. de automaat; hij schakelt voortreffelijk !
De (stuggere) vering van de GT Line is geaccepteerd :-) Hij ligt als een blok op de weg, maar is het asfalt wat onregelmatiger is dat goed te merken dankzij de vering. Dat is in een "gewone" uitvoering comfortabeler.
Maar zoals ik al zei: geaccepteerd.De Gt line smoelt natuurlijk zeeeeer mooi en is voorzien van alle gemakken.
Het verbruik ligt momenteel rond de 1:18, best netjes voor een automaat.
Apparaten zoals de Tom tom, parkeersensoren,Cruise control het voldoet allemaal prima.De radio bediening vind ik wat omslachtig, je moet relatief veel knopjes indrukken ( of ik begrijp em niet helemaal, kan ook.. )
De sportieve stoelen met veel zijdelingse steun en lende verstelling. Hierover niets dan lof !!
Geen rammeltjes o.i.d. te horen in de auto !
Fijne stille motor, die prima zijn werk doet, wil je echter echt vlot inhalen, bedenk dan van te voren dat je automaat iets minder trekt dan de handversnelling, dus wil je vlot, zet dan de pook ( die wel een 5 cm korter had kunnen en mogen zijn) in de schakelstand, dan kom je niet voor onaangename verrassingen bij het inhalen te staan.
Antwoord op de vraag mbt gewicht: Op mijn kenteken staat 1260 leeg en 1360 rijklaar.
Al met al .....na 12500 km ....heerlijk ...iedere rit is zeer plezierig te noemen tot nu toe !
Tot gauw !
Kort maar krachtig
Voor de liefhebbers of degene die nog twijfelt......
Niets dan lof over de Megane ! Iedere rit geniet ik van de auto, had eigenlijk verwacht dat het eerder "gewoon" zou worden.
Recent in Duitsland wat "bergen" bedwongen.
Zelfs met de automaat geen probleem !
Gewoon heerlijk !
Op naar de 30 :-)
Topper !
Oktober 2012 en de 40.000 km staat erop.
Bij 30 heeft de auto de 1e beurt gehad en volgens de dealer geen bijzonderheden.Die had ik zelf ook niet namelijk.
In de titel staat "Topper" en dat is de Megane voor mij!
1 kleinigheidje is mij 2 x overkomen: Tijdens het rijden geen geluid meer uit het audiosysteem gedurende 5 a 10 minuten....ook de navigatie was stil...geen geluid...niets.
Maar na 5 a 10 minuten was het er ook weer geheel spontaan.
Dit heb ik nog niet bij de dealer aangegeven ( kom er namelijk nooit !)
Verder een ontzettend fijne auto, ik heb gewoon geen op-of aanmerkingen. Geen rammeltjes op piepjes, gewoon heerlijk strak rijden en prima schakelen ( automaat).
Gewoon zo doorgaan Megane !
Topper !
Inmiddels staat er 55 duizend kilometer op de teller.
De Megane geeft geen "krimp" !!
Een maand geleden was een moment de automatische versnellingsbak even in de war; maar dat was 2 minuten.
Bij de dealer is voor de zekerheid de software ge update.
De 60.000 km beurt zit er al weer aan te komen.
Kortom, kort maar krachtig: Heerlijke auto die het uitstekend doet !!
Gewoon doorgaan
Met 67000 km op de teller ben ik nog altijd zeer tevreden.
Sinds een week of 4 een vreemd "geklapper" buiten de auto.Alsof er een strip o.i.d loszit en klappert.
Alleen hoorbaar bij + 100km/uur en een stevige wind; de dealer heeft van alles al gecheckt maar niets kunnen vinden.Misschien heeft iemand een tip. Het geluid komt van rechterkant, voorkant deur of onder motorkap vandaan ( vanuit bestuurdersstoel bekeken)
Verder niets dan lof over mijn Megane !!
ton voorbij
Daar ben ik dan eens weer.
Inmiddels de 100.000 km voorbij op de teller.
Ik geen geen negatieve punten te melden over mijn Megane.
Het wordt wat eentoning; maar niets dan lof.
De volgende auto zou maar zo weer een Megane kunnen worden :-)
1 puntje van kritiek zijn de Continentalbanden.....wat een herrie naarmate deze meer slijten.
Gelukkig heb ik sinds 2 weken de winterbanden er weer onder en geniet ik weer van rust in de auto ( vredestein Wintrac)
De Renault is absoluut een aanrader !!
dikke ton kilometers
Ik geef toe....het begint eentonig te worden.
Maar de Megane GT line automaat blijft maar gaan.....en gelukkig maar.
Tot nu toe kom ik uitsluitend voor de reguliere onderhoudsbeurten in de garage.
Voor de liefhebber: Het verbruik ligt op 1:17,9......best heel netjes voor een automaat en redelijk zware rechtervoet.
Laatste onderhoudsbeurt
Ca.2 1/2 week geleden heeft de Megane zijn laatste onderhoudsbeurt gehad ( althans gedurende mijn leasetermijn). Zijn er nog bijzonderheden meneer?
Nou...uh...nee...alleen een paar nieuwe ruitenwissers erop graag.
Mijn geweldige relatie met deze Megane ziet zijn einde naderen. Nog ca. 7000 km en het zit erop.
En wat zal ik deze geweldige auto gaan missen.
Ik heb voor mijn toekomstige lease auto gekozen voor 14 % bijtelling ( nu het nog mogelijk is ) en dan wordt de spoeling dun. De Megane valt helaas onder de 20% bijtelling, dus ik ga een andere bekende fransoos rijden. Heb gereden in de Golf, niets mis mee, prima auto, maar met de extra's waarmee ik nu verwend ben ( zoals automaat, parkeersensoren voor/achter enz. enz) niet echt te betalen... Octavia, ook prima, maar blijft toch relatief saai, wel ruim ! Seat...heel mooi, maar wat krapjes. Dus viel mijn oog op de nieuwe 308. Ik heb er een halve dag in mogen "proefrijden" en de auto heeft me zeer aangenaam verrast. Daarover in 2015 meer dus.
Dat ik de Megane (zeker in het begin) zal gaan missen weet ik nu al ! Hij rijd nog gewoon als nieuw ! Heerlijke automaat in combinatie met een strak rijdende en sturende auto; TOP ! Ook de dealer in Hoogeveen heeft het allemaal prima en correct gedaan ! Wie weet tot over een jaar of 3!!
Einde Lease....
Snif......met enig sentiment, heb ik de Megane ingeleverd.
Eerlijk is eerlijk: Het was en is nog steeds een "dijk" van een auto. Geen enkele storing, geen enkel mankementje....echt helemaal niets !!
Helaas had Renault voor mij geen passende 14% bijtellingsauto. Om die reden ben ik 30 december in een nieuwe 308 (over)gestapt.
Die moet zich gaan bewijzen !
Ik hoop dat potentiële kopers iets aan mij review hebben. Een aanrader vind ik het zondermeer !