Renault Mégane Estate dCi 110 ECO2 GT-Line (2012) #5
| Bouwjaar | 2012 |
| Jaar van aanschaf | 2012 |
| KM-stand laatst | 2.900 km |
Eerste ervaringen
Heb de auto nu 1,5 week en er staat alweer 2900km op de teller. Hier mijn eerste ervaringen:
Positief
- Wegligging. Het sportonderstel is heerlijk, zorgt voor een betere wegligging dan de Focus (2010) die ik hiervoor had.
- Stoelen. Hier lees je wisselende berichten over, maar ik vind ze heerlijk zitten. De sportstoelen bieden veel zijdelingse steun en door de lendesteun is ook de onderrug goed ondersteund.
- Motor. Het is geen snelheidsmonster, maar door goed te schakelen kom je prima mee. Daarbij is het motorgeluid erg beperkt, wat met name op lange ritten comfortabel is. Door de zes versnellingen blijft het toerental mooi laag bij 120km/uur.
Negatief:
- De rechter led-verlichting is al kapot. Er zit vocht in, dus dat moet gemaakt worden.
- Het standaard audio systeem heeft veel te weinig bass. Na lang instellen kan ik er nu mee leven, maar geweldig is het niet.
- Bedieningsgemak van radio en navigatie. Allereerst is de bediening van de radio en navigatie gescheiden. Daarbij reageert met name de radio te langzaam. Ook is er slechts keuze uit bijvoorbeeld 3 zenders in het scherm, terwijl er makkelijk ruimte is voor 10. Ook de bediening van de telefoon moet via de radio, dit is ronduit gevaarlijk. Je kan nog beter je telefoon pakken.
- Geen bruikbare bekerhouder.
- Parkeersensoren hebben teveel tijd nodig wanneer je van vooruit naar achteruit en vice versa wisselt.
Al met al vind ik het een erg fijne auto, ik hoop alleen dat de betrouwbaarheid goed gaat zijn. Het koplamp incident doet mij huiveren...