Renault Mégane Estate dCi 110 ECO2 GT-Line (2012) #32
Uitvoering | Mégane Estate dCi 110 ECO2 GT-Line |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
Heerlijke auto
Vorige maand heb ik mijn oude vertrouwde Mazda 6 ingeruild voor een "nieuwe" Mégane.
De reden van de inruil was dat de Mazda te veel roest en andere problemen begon te vertonen en ook qua kosten kon het beter. En na 3 jaar in de Mazda rijden werd het ook weer eens tijd voor een nieuwe.
Ik was al een tijdje opzoek naar een nette Mégane van 4 tot 5 jaar oud, en vorige maand eindelijk 1 in de buurt gevonden.
Het betreft een Mégane Estate dCi 110 ECO2 GT-Line van 4,5 jaar oud met 163.000 km op de teller.
Inmiddels heb ik er een maand mee gereden, voornamelijk woon-werk verkeer (63km enkele reis) en ook een weekend naar België en Luxemburg.
Ik ben zeer tevreden met de auto. De motor hoor je nauwelijks, helaas de banden wel. Voor de volgende set banden ga ik denk ik op zoek naar een setje stille banden. Hij zit erg comfortabel en ook is hij voorzien van alle elektronische hulpmiddelen die je kan bedenken; Dual zone airco, cruise control, navigatie, board computer etc. Ik heb er alleen nog een dashcam aan toegevoegd.
Over de kosten ben ik meer dan tevreden. De wegenbelasting is iets lager, en op de brandstof bespaar in ongeveer 25% ten opzichte van de Mazda. Ik zit momenteel op een gemiddelde van 5,1l/100km,