Renault Mégane Estate dCi 110 ECO2 GT-Line (2012) #15

Renault Mégane Estate dCi 110 ECO2 GT-Line (2012)

UitvoeringMégane Estate dCi 110 ECO2 GT-Line
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

Eerst paar dagen

• 300 km

Afgelopen vrijdag de nieuwe wagen opgehaald.. De Renault Megane Estate GT-Line in de kleur Blue Malte.

1 woord.... WOW!!!!!!!!!!!!

Het is alweer 6 maanden geleden dat ik deze auto besteld heb en heb toen proefgereden in de bose uitvoering.

Toen vond ik de auto zeer lekker rijden maar dit was nog het 2011 model dus niet het 14% model en van door de facelift..

Na de proefrit de auto besteld en full-option genomen, enige wat ik niet heb is de trekhaak en het opendak...

Bose Systeem,
Stoelverwarming,
Visio pakket,
Getinte ramen,
Climate Control,
Xenon,

Je kunt het niet zo gek bedenken of het zit er wel op..

Nu 3 dagen verder en een heel weekend kunnen testen...

De rijervaring is echt subliem... licht strak op de weg, helt nauwelijks over.. en is toch soepel genoeg (ondanks het sportonderstel) dat je niet elk hobbeltje voelt.

de GT stoelen zitten als gegoten.. zeer veel steun en nodigt uit om sportief mee te rijden..

De prestaties zijn lekker.. ik kom uit een Ibiza 1.9 TDI met 105PK en heb nu 110pk maar ondanks dat hij bijna 200kg zwaarder is voelt hij net zo snel aan... De verzetten zijn wat kort, maar ik ben eigenlijk toch geen strepentrekker en het luie rijden bevalt me nu al..

Het geluid van de motor hoor je amper, bij 130km/h kun je gewoon normaal praten met elkaar en hoor je de auto haast niet, enige wat je hoort zijn de wind en banden.. maar ook dit is goed geisoleerd..

Tja en de opties!! op en top luxe.. geen sleutel meer nodig, achteruit rij camera, grootlicht assistent.. enige wat ik hoef te doen is gas geven en remmen en sturen...

Ik ga hier heel veel plezier aan beleven hoop ik en ik zal over een paar duizend kilometers een uitgebreidere gebruikerservaring neer pennen.